Jurnalul orei 19, 9 Iunie
Jurnalul orei 19:00 9 iunie 2023, 21:14 | 1041

Prezentat de Sofia Obadă

Cele mai importante titluri ale ediției:

1. Au făcut coadă, cu flori și zâmbete, la poarta Ambasadei ruse din Chișinău, unde s-a dat o recepție cu ocazia Zilei naţionale a Rusiei. Se întâmplă în plin război, declanșat de Moscova împotriva Ucrainei. Printre cei veniți la eveniment au fost și deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, chiar dacă era oră de muncă în Parlament.

2. Ne asigurăm cu gaze pentru această vară, dar punem de-o parte și pentru sezonul rece. Întreprinderea de stat „Energocom” a încheiat contracte de procurare a gazelor naturale cu două companii noi, inclusiv cu DEPA din Grecia. Autoritățile spun că negociatorii au obținut un preț foarte bun, dar nu oferă detalii despre volume și costuri.

3. Șefa Procuraturii Anticorupție a declarat astăzi că atât în Procuratura Anticorupție, cât și în CNA, există persoane corupte, interesate să creeze o imagine falsă despre aceste instituții. Afirmațiile au fost făcute după ce ofițerii CNA ar fi depus o plângere colectivă pe numele Veronicăi Dragalin.

4. Președintele Statelor Unite și prim-ministrul Marii Britanii au semnat un document intitulat „Declarația Atlantică”, un prim parteneriat economic de acest fel pentru o mai bună cooperare în domenii precum energia curată, mineralele critice și inteligența artificială.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie