Cauza penală de învinuire a șoferului care a provocat accidentul pe bulevardul Decebal din Chișinău a fost expediată în judecată
Social 19 octombrie 2023, 15:33 | 607

Cauza penală de învinuire a lui Dragomir Popovici, șoferul care a provocat cumplitul accident pe bulevardul Decebal din Chișinău, în urma căruia a murit o tânăra de 29 de ani, Doinița Prodan, a fost expediată în judecată. Procuratura municipiului Chișinău a anunțat că a încheiat urmărirea penală în acest caz. Popovici este cercetat penal pentru încălcarea regulilor de securitate a circulației și părăsirea locului accidentului rutier. Acesta riscă o pedeapsă maximă de până la 9 ani de închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Potrivit procurorilor, pe 24 iulie curent, aproximativ la ora 22, învinuitul se deplasa cu mijlocul de transport pe bulevardul Decebal și avea în calitate de pasageri trei persoane. Acesata a ignorat prevederile regulamentului circulației rutiere, a pierdut controlul volanului, a ieșit pe contrasens și s-a ciocnit cu un alt autovehicul. În urma impactului, automobilul condus de Dragomir Popovici a fost proiectat pe banda opusă de deplasare, unde s-a ciocnit cu un Volkswagen Polo, condus de Doinița Gherman, tânăra de 29 de ani, iar ulterior s-a tamponat cu un al treilea autovehicul, o Skoda Octavia, condusă de un bărbat. În urma acestui accident în lanț, cinci persoane au fost transportate la spitale, printre care și Doinița Prodan. Ea a murit ulterior pe patul de spital. Procurorii mai notează că imediat după producerea accidentului rutier, învinuitul, manifestând neglijență față de persoanele care s-au ales cu vătămări corporale, a ieșit din automobil și a părăsit locul accidentului, plecând într-o direcție necunoscută. Ulterior, pe 3 august curent acesta a fost reținut. Bărbatul și-a recunoscut vina.

Opinia ta contează. Comentează!