RECEAN: Republica Moldova a fost, este și va rămâne solidară cu Ucraina și cetățenii ucraineni
Social 23 august 2023, 19:59 | 536

Republica Moldova a fost, este și va rămâne solidară cu Ucraina și cetățenii ucraineni. Declarația a fost făcută de premierul Dorin Recean, la Kiev, în cadrul întrevederii de azi cu omologul său Denys Shmyhal. Cei doi oficiali au vorbit despre dinamizarea mai multor proiecte din domeniile economic, energetic și agricol.

DORIN RECEAN, prim-ministrul Republicii Moldova: "Mulțumim pentru că apărați Moldova, pentru că protejați Europa, dar și pentru că protejați valorile fundamentale pe care se bazează societatea noastră. Republica Moldova face tot posibilul pentru a ajuta prin faptul că ne asigurăm ca ucrainenii din Moldova să se simtă în siguranță."

Dorin Recean a mai declarat că Republica Moldova și Ucraina parcurg hotărât și cu determinare drumul ireversibil de aderare la Uniunea Europeană, pentru a construi societăți moderne, prospere și democratice. La rândul său, premierul de la Kiev le-a mulțumit cetățenilor Republicii Moldova pentru solidaritatea de care au dat dovadă în raport cu poporul ucrainean.

DENYS SHMYHAL, prim-ministrul Ucrainei: "Vreau să vă mulțumesc dumneavoastră, în mod special, domnule ministru, stimați colegi miniștri, pentru ajutorul oferit Ucrainei din primele zile ale războiului agresiv. Vă mulțumim pentru susținerea formulei de pace a președintelui Zelenski, pentru susținerea sancțiunilor. În mod special, vă mulțumim pentru ajutorul umanitar oferit, pentru primirea refugiaților ucraineni, care astăzi au găsit un loc cald în Republica Moldova, în rândul familiilor moldovenești."

Premierul Dorin Recean se află într-o vizită de lucru la Kiev până joi, 24 august. Oficialul reprezintă Republica Moldova la Summitul „Platforma Crimeea”, care are loc în capitala ucraineană. Recean este însoțit de ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, ministrul Energiei, Victor Parlicov și ministrul Infrastructurii, Andrei Spânu. Scopul principal al Platformei Crimeea este de a coordona acțiunile autorităților din Ucraina în legătură cu peninsula Crimeea și a face tot posibilul pentru întoarcerea acesteia de sub ocupația Rusiei.

Opinia ta contează. Comentează!