Un străin a venit la Chișinău tocmai din Mexic pentru a-și petrece aici sărbătorile de iarnă
Social 30 decembrie 2022, 19:54 | 27135

Republica Moldova este atractivă pentru turiști nu doar de Ziua Vinului. Un străin a venit la Chișinău tocmai din Mexic pentru a-și petrece aici sărbătorile de iarnă. Mario Corona spune că este fascinat de cultura est-europeană și vrea să cunoască mai bine obiceiurile. Ca să trăiască experiența din plin, a decis să stea la noi trei luni.

Pentru Mario a fost o adevărată provocare să meargă atât de departe de baștina lui, însoritul Mexic, tocmai până în Republica Moldova. Totul a început după ce vara a decis să-și ia concediu ca să vadă lumea. Până a veni la noi, a mai fost în Franța, Spania și România. Dar e prima dată când va petrece sărbătorile de iarnă departe de casă.

MARIO CORONA JIMENEZ, turist din Mexic: "Îmi iau vacanțe pentru a călători. Aș vrea să cunosc mai multe despre cultura din est. Vreau să savurez viața. Să lucrezi e bine, dar vreau sa am echilibru în viață, să trăiesc momente frumoase."

În viața de zi cu zi, Mario câștigă bani făcând sculpturi în gheață. Iar când simte că se plictisește, își ia chitara, pălăria tradițională mexicană numită „sombrero” și pornește la drum. Întreaga viață este o călătorie, spune bărbatul.

MARIO CORONA JIMENEZ, turist din Mexic: "Îmi place să merg, să petrec clipe frumoase cu oamenii. Fac fotografii și video cu mine, mă întreabă de unde sunt. Sunt curioși, în special copiii."

În Republica Moldova l-a uimit vremea de afară. Știa că e frig, dar nu se aștepta că va fi chiar atât de frig!

MARIO CORONA JIMENEZ, turist din Mexic: "Cum vă reușește să trăiți și lucrați cu temperaturi atât de joase? Cred că oamenii aici sunt foarte puternici."

La Chișinău, mexicanului îi place să meargă în special la teatru și la diferite concerte. Iar ca să le înțeleagă mai bine, a început să studieze româna.

MARIO CORONA JIMENEZ, turist din Mexic: "Sănătate. Bună ziua. O zi bună! Ce vrei? Solidaritate. Mă ajută traducătorul și învăț limba în fiecare dimineață. Cel puțin să știu frazele de bază, cu care să încep un dialog. Mulțumesc Moldova! Mulțumesc Chișinău pentru cordialitate, solidaritate și pentru inima ta mare!"

Opinia ta contează. Comentează!