Cuib de droguri în centrul capitalei
Social 26 aprilie 2018, 20:48 | 10104

Locuitorii unui bloc de pe bulevardul Ștefan cel Mare sunt terorizați de către niște tineri, care și-au făcut loc de trai într-o clădire nefinisată. Acolo fac ce vor, dar cel mai des beau alcool și se droghează. Cetățenii care locuiesc în preajmă spun că se tem să iasă din casă, iar poliția ar fi intrat în pământ. Pentru a vedea cum stau lucrurile, am mers la fața locului. Câțiva tineri au acceptat să vorbească în fața camerei. Vă avertizăm că urmează declarații cu un puternic impact emoțional.

Cetățenii spun că nu mai știu la cine să apeleze pentru a scăpa de problemă. Potrivit locatarilor din centrul orașului, vreo 13 tineri, printre care trei minori, bagă lumea în sperieți: se droghează, cerșesc, manifestă un comportament neadecvat, dar și atacă trecătorii, pentru a le fura banii. Indignarea oamenilor a atins cotele cele mai înalte.

Am încercat să vorbim cu acești tineri ai străzii. Unul dintre ei este Veaceslav, originar din Sângera, în vârstă de 18 ani. El afirmă că părinții au decedat când era mic, iar în acest grup a ajuns în urmă cu doi ani. Ne-a spus că banii de buzunar îi adună din cerșit.

Un alt tânăr este Ion, de aceeași vârstă, care spune că este originar din satul Puhoi, raionul Ialoveni. Acesta are acasă o familie, la care ar putea să meargă oricând. Însă nu știm din ce motive refuză să o facă. Iar pentru a-și duce traiul în Chișinău, cerșește.

Poliția ne-a confirmat că există o plângere pe marginea acestui caz. Care este planul autorităților, dar și ce declarații au mai făcut adolescenții, aflați duminică, de la ora 19, în cadrul emisiunii „Patrula” de la Jurnal TV, sau în reluare săptămâna viitoare, marți, la ora 13:15 și la ora 23.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie