Jurnalul orei 15, 10 Ianuarie
Jurnalul orei 15:00 10 ianuarie 2024, 21:35 | 586

Prezentat de Vasile Luchianu

În urma ninsorilor abundente de zilele trecute, cinci sate din raionul Rezina rămân parțial deconectate de la energia electrică. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență notează că echipele specializate întreprind acțiunile necesare pentru reconectarea energiei către consumatori.

Un nou episod în dosarul „Frauda bancară”. Omul de încredere al fostului deputat PD, Vladimir Andronachi, a ajuns pe mâna oamenilor legii. Vorbim despre Anatolie Blonschi, care a fost reținut de procurori și ofițerii CNA la punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița și plasat în arest preventiv pe un termen de 30 zile. Blonschi era dat în căutare internațională.

Acțiunile la care care a recurs regimul separatist de la Tiraspol, după intrarea în vigoare a noului Cod Vamal, care obligă firmele din stânga Nistrului să plătească taxe vamale la bugetul Republicii Moldova, sunt doar o scuză pentru a deteriora relațiile cu autoritățile de la Chișinău. Declarația a fost făcută de vicepremierului pentru Reintegrare, Oleg Serebrean, după ședința Cabinetului de miniștri. Oficialul a precizat că decizia Tiraspolului de a introduce mai multe taxe și de a revizui o serie de reglementări ce vizează agenții economici moldoveni, proprietarii de terenuri în raionul Dubăsari, nu va duce la revizuirea Codului Vamal.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie