Jurnalul orei 19, 13 Noiembrie
Jurnalul orei 19:00 13 noiembrie 2023, 20:34 | 886

Prezentat de Sofia Obadă

Cele mai importante titluri ale ediției:

1. Mai mulți preoți din protopopiatul de Chișinău îi solicită conducătorului Mitropoliei Moldovei, subordonată canonic Patriarhiei de la Moscova, să se disocieze de mesajul pro-rus și să adere la Patriarhia Română. O scrisoare în acest sens i-a fost expediată mitropolitului Vladimir de către parohul bisericii Sfântul Dumitru din capitală, Pavel Borșevschi.

2. Rezultatele auditului extern, care demonstrează inexistența datoriei de peste 700 de milioane de dolari către Gazprom, nu au fost aprobate de cei patru reprezentanți ai concernului rus în Consiliul de Supraveghere al „Moldovagaz”.

3. Locuitorii Chișinăului pot solicita, începând de astăzi, conectarea locuințelor la căldură. Șeful Direcției locativ-comunală a Primăriei, Ion Bordiumov, a anunțat că dispoziția privind începerea unui nou sezon de încălzire a fost deja semnată.

4. În Chișinău sunt multe clădiri, ale căror acoperișuri necesită o reparație, dar pentru una dintre acestea au expirat toate termenele. Cea din urmă intervenție a muncitorilor pe acoperișul acestui bloc a fost acum aproape 40 de ani! Oamenii se tem că într-o zi acoperișul va ceda.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie