Vor învăța o săptămână online
Social 8 aprilie 2024, 20:12 | 237

Elevii de la Liceul „Liviu Deleanu” din Chișinău, unde vineri a izbucnit un incendiu, vor învăța online până la sfârșitul acestei săptămâni. Decizia a fost luată de Comisia Situații Excepționale a sectorului Buiucani, a anunțat astăzi șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport, Andrei Pavaloi.

Costurile privind reparația spațiilor afectate urmează să fie stabilite după constatările finale ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Între timp, administrația liceului va pregăti un plan de activitate, pe care îl vor prezenta autorităților municipale.

ANDREI PAVALOI, șef adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport: "Astăzi urmează instituția să ne prezinte un plan de activitate educațională pentru perioada respectivă, dar și un plan de acțiuni în ceea ce privește igienizarea spațiilor, reparațiile curente și costurile acestora."

Potrivit funcționarului de la Primărie, în urma incendiului a avut de suferit doar directorul instituției.

ANDREI PAVALOI, șef adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport: "Doamna director a fost în instituție până la evacuarea ultimei persoane din imobil. Dumneaei i s-a acordat primul ajutor medical, ținând cont de faptul că a inhalat fum, asigurându-se de evacuarea tuturor copiilor, angajaților."

Incendiul s-a produs vineri, 5 aprilie. Din interiorul clădirii au fost evacuați circa 1900 de copii. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, flăcările au cuprins demisolul instituției de învățământ. Cauza, circumstanțele și pagubele materiale urmează a fi stabilite de către specialiști.

Opinia ta contează. Comentează!