ASICS, ajutor pentru spitalele ucrainene
Social 23 februarie 2023, 19:47 | 416

Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului a transmis astăzi un nou lot de echipamente medicale pentru spitalele din Ucraina. Donația, în valoare de 500 de mii de lei, conține produse post-operaționale. Asociația a transmis și un cec de zece mii de euro pentru Fundația de binefacere a Primei doamne a Ucrainei, care colectează fonduri pentru restabilirea spitalului din orașul Izium.

Acordul de transmitere a produselor medicale a fost semnat de către ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Marko Șevcenco, și președintele de onoare al ASICS, Plamen Milanov. Potrivit acestuia, ajutorul oferit oamenilor din Ucraina este una dintre prioritățile organizației.

PLAMEN MILANOV, președinte de onoare, ASICS: "ASICS transmite o nouă donație, cu produse farmaceutice pentru spitalele din Ucraina, acest lot este în valoare de 500 mii de lei și conține produse post-operaționale."

Plamen Milanov i-a transmis ambasadorului ucrainean un cec în valoare de zece mii de euro, pentru acțiuni caritabile.

PLAMEN MILANOV, președinte de onoare, ASICS: "Asta e contribuția noastră Pentru Fundația Olena Zelenska, care are un scop nobil, reconstruirea unui spital din Izium."

Marko Șevcenko a mulțumit pentru ajutorul oferit și a subliniat că produsele medicale vor ajunge rapid la destinație.

MARKO ȘEVCENKO, ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova: "În mod obligatoriu, acestea vor ajunge în locul oportun, pentru oamenii din Ucraina care au cea mai mare nevoie. În special, aceste produse vor fi distribuite la spitalele adiacente zonei de luptă, inclusiv la punctele de asistență primară. Mulțumesc din suflet! În asemenea situații, Ucraina știe cine îi sunt prietenii adevărați."

Este al treilea lot de echipamente medicale, pe care ASICS îl trimite în Ucraina. Valoarea totală a donației curente este de 1,5 milioane de lei.

Opinia ta contează. Comentează!