Spiderman vrea pace la Hong Kong
Externe 17 august 2019, 02:36 | 1083

Celebrul Spiderman a escaladat o clădire cu 68 de etaje din Hong Kong și a desfășurat - la mare înălțime - un banner pe care era înscris un îndemn la înțelegere și negociere. Cu acest gest, Alain Robert și-a propus să mai detensioneze atmosfera din marele oraș asiatic, zguduit de proteste de mai bine de 2 luni. În timpul ascensiunii, francezul în vârstă de 57 de ani a arborat steagul Chinei și cel al Hong Kongului (regiune autonoma), alături de două mâini împreunate, potrivit The Guardian.

Mulți dintre cei care se aflau în clădire au filmat ascensiunea și au postat imaginile pe rețelele de socializare. Înainte să se cațere pe clădire, Alain Robert a transmis un mesaj prin care a cerut "pace și consultări între populația din Hong Kong și guvernanții lor".

Cățărătorul francez și-a făcut un obicei din a escalada, fără acordul autorităților, zgârie norii din Hong Kong. A fost chiar arestat de mai multe ori. Vara trecuta a primit din partea unei instante pana și o interdicție temporară de a mai escalada clădiri. De atunci, a mai fost arestat o singură dată pentru escaladarea ilegală a unei clădiri, dar nu la Hong Kong, ci la Manila. Protestele din Hong Kong - pentru aplanarea cărora a revenit Alain Robert în oraș - durează de peste doua luni și au izbucnit ca reacție la un controversat proiect de lege care, dacă va fi adoptat, va facilita extrădările în China.

Opinia ta contează. Comentează!