La fiecare ploaie, casa unei femei din satul Anini, raionul Hâncești este inundată
Social 24 august 2022, 20:14 | 8557

Trăiește cu frica-n sân. La fiecare ploaie casa unei femei din satul Anini, raionul Hâncești este inundată. Singură, bolnavă și cu o pensie de puțin peste o mie de lei, Liuba Solonaru abia de-și poate achita facturile și nu știe cum va face față pagubelor provocate de ploaia de la începutul acestei săptămâni. Primarul comunei Lăpușna ne-a asigurat că o comisie va merge la fața locului și va evalua situația.

LIUBA SOLONARU, locuitoare a satului Anini, comuna Lăpușna: "Astă noapte, iată apa a intrat până la perete, aici. -V-ați speriat noaptea? -Da, când m-am trezit și am văzut, m-am speriat ce apă și câtă apă era aici. - Mereu când plouă se întâmplă așa? -Iată așa, întotdeauna când plouă așa se întâmplă. E locul drept, dar eu ce să fac aici, cu ce să fac?"

Femeia spune că stă cu frica-n sân la fiecare nor de ploaie, de teamă că i-ar putea inunda din nou casa.

LIUBA SOLONARU, locuitoare a satului Anini, comuna Lăpușna: "Am plâns, iată, că femeile acestea zic să facem aici ceva, că vine și la ea apă, și la cealaltă, și la mine. Dar eu ce să fac? Să o iau cu căldarea, cu poala să o duc la deal? Apa nu se poate duce, se duce drept înainte, dar mâlul rămâne. Ea spune că o să o astupe, țeava cea de la colț, ea e pusă acolo de când e făcută casa, și dacă o astupă chiar mă ia apa. Mă ia apa, veniți la vale și o să vedeți."

Cu o pensie de puțin peste o mie de lei, Liuba Solonaru abia de își poate achita facturile, iar uneori nu-i ajunge nici de alimente. Femeia spune că ori de câte i-a fost inundată casa, autoritățile locale nu au întreprins nimic.

LIUBA SOLONARU, locuitoare a satului Anini, comuna Lăpușna: "Pe deal am muncit, la vie, la grădină și salariul a fost mic, câte doi lei și ceva. Și ce bani primeam? 60 de ruble, vrei să faci castele? Nu facem nimic! Și am ieșit cu 500 de lei la pensie."

Contactat telefonic primarul comunei Lăpușna, din care face parte și satul Anini, ne-a spus că la fața locului va fi trimisă o comisie pentru a evalua pagubele produse de ploaia din noaptea de luni spre marți, iar ulterior va fi stabilită valoarea ajutorului de care va beneficia femeia.

Opinia ta contează. Comentează!