Starețul mănăstirii din Cosăuți, arhimandritul Ieronim Palii, înjunghiat duminică, a fost transferat la Chișinău
Social 11 martie 2024, 20:06 | 439

Starețul mănăstirii din Cosăuți, arhimandritul Ieronim Palii, înjunghiat duminică, a fost transferat la Chișinău. Informația a fost confirmată de directorul adjunct al spitalului din Soroca, Nina Spoială. Potrivit poliției, arhimandritul a fost înjunghiat de un tânăr din localitate.

Administrația Spitalului raional Soroca a precizat că starețul mănăstirii „Acoperământul Maicii Domnului” a fost operat duminică.

NINA SPOIALO, director adjunct, spitalul raional Soroca: "Pacientul a fost la noi adus în jurul 08:30 de ambulanță, la unitatea de primiri urgente, cu o plagă tăiată, penetrantă, claviculară, într-o stare gravă, dar stabilă. Era conștient."

ELLA URSU, director, spitalul raional Soroca: "I-a fost transfuzat multe preparate sanguine, masă eritrocitară, plasmă. Practic, stocurile de la spital s-au epuizat, de aceea am fost nevoiți să trimitem mașina la Bălți, ca să aducem preparatele necesare."

Jurnaliștii de la TV Nord au discutat cu localnicii despre cele întâmplate.

Potrivit poliției, preotul a fost înjunghiat de un tânăr de 26 de ani din localitate.

SVETLANA TALPĂ, ofițer de presă, IP Soroca: "Potrivit informațiilor preliminare, un bărbat de 55 de ani, preotul care slujește la mănăstire, ar fi fost înjunghiat cu un obiect ascuțit de un tânăr de 26 de ani, care ulterior a dispărut într-o direcție necunoscută."

Potrivit poliției, făptașul este un localnic, care în ultimul an a asistat la slujbele oficializate de preot. După săvârșirea infracțiunii, acesta și-a pus capăt zilelor într-o pădure din apropiere. Trupul neînsuflețit al acestuia a fost găsit cu ajutorul unei drone ridicate de polițiști.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie