Percheziții la penitenciarul „Pruncul”
Social 5 iunie 2023, 19:45 | 383

Un tânăr de 29 de ani care i-a dat foc surorii sale, în urma unui conflict generat de împărțirea averii, va sta următorii 13 ani după gratii. Victima atacului a decedat la spital. Urmează detalii și alte știri pe scurt.

Ofițerii Inspectoratului Național de Investigații împreună cu procurorii PCCOCS au descins cu percheziții la Penitenciarul nr.9 „Pruncul” și alte două locații din Chișinău, într-un dosar pornit pe faptul creării și conducerii unei organizații criminale. Astfel, au fost desfășurate 13 percheziții în urma cărora au fost depistate obiecte și substanțe interzise precum droguri de tip hașiș, marijuana și stupefiante comprimate, telefoane mobile și carduri bancare. Sunt vizați 11 deținuți cu vârste cuprinse între 28 și 50 de ani, condamnați pentru diverse infracțiuni, precum omor, vătămarea gravă a integrității corporale, tâlhărie, jaf și escrocherie. Pentru crimele comise anterior, aceștia au fost condamnați la închisoare pe termene cuprinse între cinci și 15 ani.

Doi bărbați de 40 și 44 de ani, originari din Anenii Noi, sunt cercetați penal după ce ar fi șantajat un tânăr de 20 de ani. Bănuiții ar fi aflat că tânărul are afaceri cu criptomonede și deține o sumă impunătoare de bani. Aceștia l-au urmărit pe bărbat în timp ce se îndrepta spre casă, l-au urcat cu forța într-o mașină și l-au dus într-un garaj închiriat de unul dintre făptași. Apoi, prin șantaj și amenințare cu moartea, au estorcat de la victimă 290 de mii de dolari și 190 de mii de criptomonede. Suma totală a bunurilor furate este de peste nouă milioane de lei. Unul dintre bănuiți a fost plasat în arest pentru 30 de zile, iar în cazul celui de-al doilea suspect se întreprind măsuri pentru localizarea și reținerea lui. Bărbații riscă închisoare de la 13 la 15 ani.

Arhitectul-șef al raionului Hâncești a fost reținut de către ofițerii CNA în cadrul unor dosare de corupere pasivă, activă și abuz de serviciu. Potrivit CNA, începând cu anul 2022, acesta, împreună cu funcționari din cadrul administrației publice locale, ar fi creat o schemă de pretindere și primire sistematică a mijloacelor bănești de la administratori ai persoanelor juridice, de la beneficiari ai bunurilor imobile și de la intermediari. Astfel, doar avansul perceput pentru pregătirea documentelor era de 3000 de lei, iar în perioada documentării au fost eliberate acte pentru cel puțin 12 imobile, preponderent case private. Au fost efectuate 16 percheziții care au vizat domiciliile și automobilele a 14 bănuiți. Arhitectul-șef a fost reținut pentru 72 de ore, iar cele 14 persoane urmează să fie audiate.

Un tânăr de 29 de ani care i-a dat foc surorii sale, în urma unui conflict generat de împărțirea averii, a fost condamnat la 13 ani și patru luni de închisoare. Potrivit Procuraturii Generale, cazul a avut loc în luna martie curent, într-o gospodărie dintr-un sat din raionul Hâncești. În urma conflictului pe care l-a avut cu sora sa mai mică, individul a stropit-o cu o soluție inflamabilă și i-a dat foc. Victimei i-au fost cauzate arsuri grave, fiind transportată la spital. Mai târziu, aceasta a decedat. Inculpatul și-a recunoscut vinovăția. Acesta rămâne în arest preventiv, până la intrarea în vigoare a sentinței de condamnare.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie