Judecătorul Doagă se abține
Social 22 martie 2018, 19:45 | 1750

Examinarea în fond a cauzei Domnicăi Manole este tergiversată. Unul dintre judecători s-a retras în urma anexării unor probe noi la dosar. Deoarece la Curtea Supremă de Justiție nu s-au găsit suficienți judecători pentru a forma un nou complet, ședința a fost amânată. Domnica Manole spune că acest lucru îi trezește unele suspiciuni.

Avocata fostei magistrate a Curții de Apel susține că în urmă cu câteva zile a anexat prin intermediul cancelariei Curții Supreme un șir de probe, printre care un discurs de recomandare din partea judecătorului Cristi Danileț, din România. Viorica Grecu spune că o altă dovadă relevantă este o hotărâre a plenului Colegiului Disciplinar al CSM în privința unor judecători. Potrivit ei, pentru acțiuni similare cu cele ale Domnicăi Manole, judecătorii au fost supuși doar procedurii disciplinare.

Reprezentantul Serviciul de Informaţii şi Securitate este de părere că opinia expertului Cristi Danileț nu constituie o probă pe dosar. Acesta însă a refuzat să își comenteze poziția în fața camerei.

Domnica Manole susține că amânarea ședinței trezește multe semne de întrebare.

În iulie 2017, Consiliul Superior al Magistraturii a hotărât să o elibereze din funcție pe Domnica Manole în baza avizelor SIS, dar și pentru faptul că ar fi comunicat cu părți din mai multe dosare. Decizia a provocat reacții din partea Delegației Uniunii Europene, a Ambasadei Statelor Unite ale Americii, dar și a ONG-urilor din domeniu.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie