Jurnalul orei 19, 13 Iulie
Jurnalul orei 19:00 13 iulie 2023, 20:28 | 839

Prezentat de Sofia Obadă

Cele mai importante titluri ale ediției:

1. Ministerul de Externe de la Chișinău invită angajații Ambasadei Rusiei în Republica Moldova să viziteze vagoanele din Piața Marii Adunări Naționale pentru a afla despre foamete și deportările în Gulag. Se întâmplă după ce Ambasada Federației Ruse a publicat un comentariu acid privind expoziția inaugurată la împlinirea a 74 de ani de la cel de-al doilea val al deportărilor staliniste.

2. Alianța Nord-Atlantică are o deschidere maximă pentru Republica Moldova și doar autoritățile de la Chișinău vor decide până unde va ajunge această cooperare. Declarația a fost făcută la Vilnius de către secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană.

3. Banca Mondială va oferi Republicii Moldova asistență financiară în valoare de aproape 60 de milioane de dolari pentru modernizarea sistemului de învățământ. Urmează a fi construite trei licee noi și a fi reabilitate 15 școli și 15 grădinițe.

4. Atacurile rusești asupra Ucrainei nu contenesc. Kievul afirmă că forțele sale aeriene au doborât noaptea trecută 20 de drone şi două rachete de croazieră ruseşti care au țintit inclusiv capitala. Între timp, continuă contraofensiva ucraineană de eliberare a pământurilor ocupate de invadatori.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie