Activitatea deputaților, monitorizată
Politic 5 iunie 2023, 19:47 | 997

Activitatea deputaților va putea fi monitorizată pe Platforma 101.promolex.md, lansată astăzi de Asociația Promo-Lex. Site-ul conține informații ample despre activitatea parlamentară, începând cu anul 2021, iar scopul paginii web este de a spori transparența forului legislativ suprem, de a-i responsabiliza pe deputați și de a facilita interacțiunea dintre aceștia cu societatea.

Potrivit directorului de program Promo-Lex, Nicolae Panfil, cetățenii trebuie să găsească foarte ușor informațiile despre ședințele legislativului, rezultatele votului proiectelor discutate în plen, despre deputați și activitatea acestora, declarațiile de avere și interese personale, despre prezența sau absența la ședințele Parlamentului.

NICOLAE PANFIL, director de program Promo-Lex: "Pe această pagină o să găsiți informații și noutăți despre Parlament. Publicăm toate sintezele și analizele pe care le realizăm imediat după fiecare ședință a Parlamentului, dar și alte studii și documente analitice pe care le producem. O să găsiți o pagină cu informații dedicată deputaților."

Utilizatorii vor putea găsi informații despre legi și hotărâri, despre activitatea unor comisii permanente, dar și despre modul în care Parlamentul își exercită controlul, afirmă Mihaela Duca Anghelici, analist juridic în cadrul Asociației Promo-LEX.

MIHAELA DUCA ANGHELICI, analist juridic Promo-Lex: "Noi considerăm că pagina Parlamentului nu este tocmai accesibilă. Cunoaștem că există un efort de îmbunătățire sau de creare a unei noi pagini, dar până atunci, noi credem că pagina pe care o punem noi la dispoziție va fi una care va ajuta utilizatorii ca să acceseze sau său să prelucreze informația. Pe pagina noastră pot fi identificate foarte ușor proiectele de legi, iar ulterior, există și un link care te redirecționează la pagina Parlamentului și poți vedea informația actualizată."

Orice proiect legislativ poate fi găsit ușor și rapid introducând cuvinte cheie în motorul de căutare sau după data înregistrării proiectului. La „Activitatea legislativă” găsiți și informații despre comisiile permanente, componența acestora, datele de contact și detalii despre activitatea comisiilor monitorizate de Promo-LEX. Mai puteți afla care sunt instrumentele de control parlamentar și cum sunt folosite acestea în activitatea legislativului. Pe site pot fi găsit și rapoartele de monitorizare a activității Parlamentului în anii 2016 – 2019.

Opinia ta contează. Comentează!