Procuratura Generală susține că Veaceslav Platon are undă verde la călătorii
Politic 19 iulie 2021, 15:54 | 990

Veaceslav Platon se află la Praga. Controversatul om de afaceri, achitat recent în dosarul fraudei bancare, a zburat de urgență, ne-a spus Ion Crețu, avocatul lui Platon. Procuratura a emis un comunicat, în care menționează că Platon are ”undă verde la călătorii”. Potrivit surselor Jurnal TV, Veaceslav Platon ar urma să solicite azil politic în Marea Britanie, fapt pe care avocatul lui Platon nu l-a confirmat.

Veaceslav Platon a zburat duminică seara spre Londra, iar de acolo - la Praga, unde trebuia să ajungă de urgență, a precizat avocatul Ion Crețu, potrivit căruia, Platon ar urma să se întoarcă în zece zile.

ION CREȚU, avocat: "A comunicat că pleacă în Praga cu tranzit prin Londra. Mi-a comunicat că este vorba despre chestii personale și legat de sănătatea sa."

În contextul în care Veaceslav Platon figurează în mai multe dosare pe rol, Procuratura Generală a emis un comunicat, în care se arată că ”Platon are undă verde la călătorii, iar motive pentru a-i aplica vreo măsură preventivă nu sunt”.

PROCURATURA GENERALĂ: "Desfășurarea normală a procedurilor penale care se află în curs de soluționare la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, este inclusiv în interesul cetățeanului Platon. Prin urmare, Procuratura nu vede logica pentru ca numitul să se eschiveze."

Plecarea lui Veaceslav Platon din republica Moldova ar fi fost încuviințată de către procurorul general Alexandr Stoianoglo, afirmă deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, într-o postare pe facebook. Instituția neagă acest lucru. Pe 28 mai curent, Procuratura Generală a anunțat că procurorii au renunțat la capetele de acuzare aduse omului de afaceri Veaceslav Platon în dosarul fraudei bancare, iar pe 14 iunie, Platon a fost achitat de Judecătoria Buiucani.

Opinia ta contează. Comentează!