Rusia a ucis de la începutul invaziei 137 de ucraineni, iar alți 316 au fost răniți, anunță oficial președintele Zelenski
Externe 25 februarie 2022, 20:15 | 871

Vladimir Zelenski a cerut astăzi Uniunii Europene să-şi înăsprească sancţiunile împotriva Rusiei, relatează AFP. Presă ucraineană raportează focuri de armă în apropierea cartierului guvernamental din centrul Kievului. Procurorul general al Ucrainei a declarat că bombardarea Kievului de către trupele rușilor va fi tratată ca un act de terorism. Ministerul de Interne al Ucrainei a distribuit arme deputaților Radei Supreme. Rusia a negat că a efectuat vineri atacuri cu rachetă asupra Kievului.

Trei persoane au fost rănite, iar una dintre ele e în stare gravă, după ce resturi dintr-un obuz au lovit un bloc din Kiev. Ambulanțele duc oamenii la spitale. Toate serviciile de urgență lucrează la fața locului. Casa este în flăcări și există amenințare de distrugere. Apărarea aeriană a Kievului reacționează la avioanele și dronele inamice, susțin responsabilii. Rusia a negat că a efectuat vineri atacuri cu rachetă asupra Kievului, relatează agenţiile ruse de presă, citând o sursă din cadrul Ministerului Apărării rus.

Au fost observate activităţi importante ale elicopterelor inamice în zonele Vilkovo şi Tiraspol, anunță Statul Major General al forțelor armate unite ucrainene. Unităţi de paraşutişti ale forţelor armate ucrainene luptă în Dîmer şi Ivankiv, unde a fost semnalată prezenţa unui număr mare de unităţi blindate inamice. Podul a fost aruncat în aer.

Șeful Administrației Regionale de Stat Sumy, Dmitri Zhivitsky, raportează că rușii au încercuit Konotop în regiune. Potrivit acestuia, așezările din regiunea Sumy sunt asediate.

DMITRI ZHIVITSKY, șeful Administrației Regionale de Stat Sumy: "Din păcate, așezările din regiunea Sumy sunt asediate. Echipamentele din orașul Sumy au plecat în direcția orașului Kiev, o mulțime de echipamente care au trecut în tranzit se îndreaptă spre vest."

Zhivitsky a făcut apel la toți cei care au arme să întâlnească inamicul. Autoritățile din orașul Lvov, în vestul Ucrainei, au ordonat închiderea completă a luminilor pe timp de noapte, ca măsură „preventivă” de securitate, scrie CNN. Autoritățile le-au cerut localnicilor să nu mai iasă din case, cu excepția cazurilor de urgență. Lupte grele se duc în orașul Harkov, unul dintre principalele orașe vizate de atacurile Federației Ruse, precum și în Kiev. Zeci de oameni înspăimântați au fost surprinși petrecându-și noaptea în metrou.

Armata rusă a preluat controlul asupra insulei „Șerpilor” din regiunea Odessa, situată la circa 45 km de țărmul României. NOUUU Ministerul de Interne rus anunță că 82 soldaţi ucraineni aflaţi pe insulă s-au predat. În timp ce forțele armate ucrainene au pierdut legătura cu soldații de acolo. Ministerul Afacerilor Interne al Ucrainei anunță că, din informațiile de care dispune, insula a fost capturată, iar militarii ucraineni - uciși.

Opinia ta contează. Comentează!