Ursula von der Leyen a fost aleasă preşedintă a Comisiei Europene
Externe 17 iulie 2019, 18:07 | 914

Ursula von der Leyen a devenit prima femeie care va deține funcția de președinte al Comisiei Europene. Ministrul demisionar al Apărării din Germania va ocupa acest post începând cu 1 noiembrie. Candidatura Consiliului European a fost votată la limită de plenul Parlamentului European, reunit la Strasbourg.

Ursula von der Leyen, unul dintre liderii Uniunii Creştin-Democrate, și-a asigurat fotoliul de preşedinte al Comisiei Europene cu doar șapte voturi peste majoritatea de 374, de care avea nevoie pentru a accede în funcție. Pentru au votat 383 de deputați, 327 - împotrivă, iar 23 s-au abţinut.

Politicianul german, un apropiat al cancelarului Angela Merkel, a anunțat deja că ar putea accepta încă o amânare a ieşirii Marii Britanii din Blocul comunitar. Von der Leyen are planuri ambițioase și când vine vorba despre schimbările climatice.

Analiștii prevăd un mandat deloc ușor pentru noul președinte al Comisiei Europene, care trebuie să câștige susţinerea și încrederea socialiştilor şi liberalilor din Parlamentul European, deocamdată extrem de sceptici în privința ei. 

Opinia ta contează. Comentează!