Reprezentanții coaliției PSRM-Șor spun că vor comenta ulterior desemnarea lui Igor Grosu în funcția de premier
Politic 16 martie 2021, 19:22 | 2079

Decizia Maiei Sandu de a-l desemna pe Igor Grosu drept candidat pentru funcția de premier i-a surprins pe reprezentanții coaliției PSRM-Șor. Aceștia ne-au declarat că nu pot comenta în niciun fel anunțul făcut de președinte și că trebuie să se reunească în ședințe. Liderii celorlalte partide parlamentare nu ne-au răspuns la telefon.

VASILE BOLEA: "- Avem nevoie de o reacție la anunțul făcut de Maia Sandu? - Ce fel de anunț? - Că l-a desemnat pe Igor Grosu în funcția de premier și, între timp, vedem că Mariana Durleșteanu s-a retras. Nu mai vrea să fie prim-ministru. Ne gândim care vor fi acțiunile ulterioare ale PSRM? - Prima dată aud de așa ceva. - Păi nu știați că l-a desemnat pe Igor Grosu? - Nu. Eu sunt la întâlnirea cetățenilor de la Cahul. - Oricum, iată, eu vă spun eu. Ce părere aveți? - Ce părere am. N-am nicio părere. - Chiar nici una? - Niciuna."

Întrebat ce planuri are Partidul Socialiștilor, Vasile Bolea ne-a răspuns că urmează o ședință, în care va fi luată o decizie. Iar deputatul Partidului Șor, Marina Tauber, spune că va putea comenta desemnarea lui Igor Grosu abia după ce va discuta cu Ilan Șor.

MARINA TAUBER: "Eu sunt în imposibilitatea privind poziția noastră."

Președintele PSRM, Igor Dodon, nu a fost de găsit pentru o reacție și nici pe rețelele sociale nu a comentat desemnarea lui Igor Grosu pentru funcția de premier. Dodon a anunțat doar că în seara aceasta va fi invitatul unui post de televiziune afiliat socialiștilor. Până la editarea știrii, liderii Platformei DA, cei ai Partidului Democrat sau ai grupului ”Pro Moldova” nu ne-au răspuns la apel.

Opinia ta contează. Comentează!