Educatoarea vizată într-un caz de maltratare a copiilor la o grădiniță din Bălți a revenit la serviciu
Social 27 aprilie 2023, 19:43 | 455

Scandalul de la o grădiniță din Bălți continuă! După aproape două luni de la incidentul făcut public, când mai mulți copii au fost maltratați și agresați verbal, educatoarea acestora a revenit la muncă în aceeași grupă. S-a întâmplat chiar dacă anterior, administrația instituției a declarat că a suspendat-o pe durata anchetei. Revenirea educatoarei cu bucluc i-a indignat pe mai mulți părinți. Aceștia se văd acum nevoiți să caute o altă grădiniță pentru copii lor.

DOINA ZILIMBORȘ, părinte: "La o lună și jumătate de la acel incident de la grădiniță, educatoarea este la postul de muncă, dădaca este concediată pe articol. Aceasta este hotărârea Direcției învățământ, tineret și sport Bălți. Vinovate au fost ambele, dar totul s-a pasat doar pe spatele ajutorului de educator. Am fost anunțată că unii și-au luat copii, alții i-au lăsat, dar cu teamă și frică."

Dădaca din acea grupă a fost disponibilizată fără dreptul de a mai lucra în sistem. Chiar dacă inițial, directoarea grădiniței, Liliana Tcacenco, a declarat presei că educatoarea a fost suspendată împreună cu dădaca pe durata anchetei, într-o discuție privată cu unul dintre părinți, ea a recunoscut că educatoarea a fost trimisă în concediu, iar recent a revenit.

LILIANA TCACENCO, directoarea instituției preșcolare nr.38 din Bălți: "Mai este cadrul legal, procuratura să se expună. -De ce a revenit educatoarea? -Eu vă zic la revedere și o zi bună."

A făcut trimitere la procurori și ministrul Educației, Anatolie Topală.

ANATOLIE TOPALĂ, ministrul Educației: "Despre cazul de la Bălți personal am monitorizat procesul de desfășurare a anchetei. De asemenea, este un proces în desfășurare la procuratură."

Acum o lună și jumătate, două angajate ale grădiniței nr.38 din Bălți au fost acuzate că îi bat pe copii. Procurorii au inițiat un proces penal, după ce au primit înregistrări audio, din care se înțelege clar că micuții sunt pălmuiți și umiliți.

Opinia ta contează. Comentează!