Jurnalul orei 19, 1 Noiembrie
Jurnalul orei 19:00 1 noiembrie 2023, 20:49 | 780

Prezentat de Sofia Obadă

Cele mai importante titluri ale ediției:

1. A început înregistrarea cetățenilor pe platforma compensatii.gov.md, pentru sezonul rece 2023-2024. Programul ”Ajutor la contor”, lansat astăzi, îi vizează pe cetățenii beneficiari de compensații la curent, energie termică și gaz.

2. Gazul rusesc va fi procurat, în luna noiembrie, cu 830 de dolari pentru o mie de metri cubi. Anunțul a fost făcut de președintele „Moldovagaz”, Vadim Ceban. Asta în timp ce prețul mediu de achiziție al gazului procurat de întreprinderea de stat „Energocom” de pe piața europeană este de aproape două ori mai mic.

3. Punctul de trecere Rafah, la granița cu Egiptul, a fost deschis astăzi, iar primii cetățeni străini au putut ieși din infernul din Fâșia Gaza. Printre cei care așteaptă să fie evacuați sunt și peste 50 de cetățeni moldoveni, doar că acum sunt lăsați să treacă în primul rând cetățenii străini, care sunt răniți și au nevoie de îngrijiri medicale.

4. Au predat benevol poliției banii pe care i-au primit de la un partid în schimbul voturilor la alegerile locale. Este vorba despre un bărbat și o femeie dintr-o localitate din nordul țării.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie