Jurnalul Sportiv, 22 Decembrie
Sport 22 decembrie 2022, 21:09 | 940

Fanii lui PSG au motive de bucurie, după ce conducătorii clubului se pare că ar fi reușit să obțină semnătura lui Leo Messi, care a decis, după întoarcerea din Qatar, să își prelungească înțelegerea cu formația pariziană. Starul argentinian savurează încă triumful de la Cupa Mondială, dar în curând va reveni la echipa de club, așa că se gândește serios la cum va arăta viitorul său, în contextul în care s-a vehiculat în trecut că în vară ar putea reveni la Barcelona. Se pare însă că Messi ar fi luat deja o decizie în ceea ce privește viitorul său la echipa de pe Parc des Princes, dispus să prelungească înțelegerea cu liderul din Ligue 1. Informațiile apărute în presa franceză au fost confirmate și de jurnalistul Fabrizio Romano, care a scris că Messi a fost convins să rămână pentru cel puțin încă un sezon. Totuși, jurnalistul spune că nimic nu a fost momentan semnat în acest sens, fiind purtată doar o negociere verbală, iar toate datele vor fi stabilite după o nouă întâlnire. Totodată, până acum nu s-au discutat aspecte în ceea ce privește salariul argentinianului.

Manchester United s-a calificat în sferturile Cupei Ligii Angliei. La primul meci oficial după pauza provocată de Cupa Mondială din Qatar, echipa lui Erik ten Hag a primit vizita celor de la Burnley, echipă pe care a învins-o cu 2-0. Cei doi marcatori pentru United au fost jucători care au evoluat la Cupa Mondială din Qatar. Scorul a fost deschis de Christian Eriksen în minutul 27, în timp ce diferența a fost majorată de Marcus Rashford în minutul 57. Aceasta a fost a doua partidă pentru United în Cupa Ligii Angliei din acest sezon. În turul anterior, echipa lui Ten Hag a trecut de Aston Villa, scor 4-2, în timp ce Burnley a trecut de Crawley, echipă de liga a patra, scor 3-1. Astăzi se va juca pe Etihad partida dintre Manchester City și Liverpool, ultima partidă din faza optimilor de finală.

Atacantul francez Antoine Griezmann este dorit de Manchester United, iar clubul englez a transmis o ofertă către Atletico Madrid. Potrivit fichajes.com, Manchester United a oferit 60 de milioane de euro (52,5 milioane de lire sterline) pentru Griezmann. Francezul ar urma să primească o creștere de salariu considerabilă, de la 8 milioane de euro anual la 12 milioane de euro net pe sezon. Amintim că Manchester United caută un atacant în această iarnă, după rezilierea contractului cu Cristiano Ronaldo. În sezonul 2022-2023, Antoine Griezmann a reușit șase goluri și cinci pase decisive în 21 de meciuri pentru Atletico Madrid. Contractul fotbalistului cu clubul spaniol este valabil până în vara anului 2023. La Cupa Mondială din Qatar, Griezmann a reușit trei pase de gol în șapte meciuri pentru Franța, care a fost învinsă de Argentina în marea finală.

Cristiano Ronaldo ar fi fost pregătit să se retragă definitiv din fotbal, dacă Portugalia ar fi ajuns în finala Cupei Mondiale din Qatar și ar fi jucat împotriva Argentinei. Însă, lusitanii s-au oprit în sferturi, eliminați de Maroc, scor 0-1. Atunci, Ronaldo a plâns ca un copil, iar mai apoi selecționata lui Lionel Messi a cucerit marele trofeu. Asta l-ar fi făcut pe Ronaldo să ia o decizie surprinzătoare legată de viitorul său cu naționala Portugaliei. Conform cotidianului Marca, citat de presa portugheză, Ronaldo ar fi decis să joace nu doar la EURO 2024, ci și la Cupa Mondială din 2026, găzduită de Statele Unite ale Americii, Mexic și Canada. Motivul este chiar triumful marelui său rival, care a fost o "lovitură puternică" pentru fostul atacant al lui Manchester United. Ronaldo ar avea 41 de ani la turneul final din 2026, însă consideră că încă ar mai putea să-și ajute conaționalii. Decizia nu este surprinzătoare doar din cauza vârstei lui Ronaldo, ci și din cauza că vârful nu a contribuit decât cu un gol la turneul din Qatar, unde a devenit la un moment dat rezerva debutantului Goncalo Ramos.

Benfica Lisabona a refuzat o ofertă de 100 de milioane de euro pentru Enzo Fernandez, cel mai bun tânăr jucător de la Mondialul din Qatar. Din câte se pare, suma a fost oferită de Real Madrid. Argentinianul a ajuns la Lisabona în vara acestui an și s-a bucurat de o primă parte spectaculoasă de sezon, echipa sa fiind neînvinsă atât în campionat, cât și în Europa. Fernandez a reușit 3 goluri și 4 pase decisive, reușind prestații peste așteptări, apoi a strălucit la Cupa Mondială, unde și-a ajutat naționala să câștige titlul suprem. Grație prestațiilor din Qatar, el a fost desemnat cel mai bun tânăr jucător al turneului final. Enzo Fernandez, adus de la River Plate în schimbul a 12 milioane de euro, are contract cu Benfica până în 2027, iar în prezent are o cotă de piață de 35 de milioane de euro. Totuși, Benfica își permite să țină de preț, în contextul în care gruparea din Lisabona a devenit unul dintre cele mai profitabile cluburi din lume în ultima decadă. "Vulturii" au depășit borna de un miliard de euro din cedările de jucători în ultimii 10 ani. Doar în ultimii 5 ani, oficialii clubului au vândut 15 jucători în valoare de 627 de milioane de euro.

Super Balonul de Aur, o distincție acordată o singură dată în istorie este din nou subiect de discuție după finala Campionatului Mondial dintre Franța și Argentina. France Football plănuiește acordarea trofeului în 2029, pentru a încununa cariera unui singur fotbalist. Balonul de Aur este văzut drept cel mai prestigios trofeu acordat pentru reușitele individuale ale unui jucător. Premiul se acordă la fiecare final de an, iar Karim Benzema este ultimul câștigător. Doar că multe lume nu știe că France Football a acordat o singură dată în istorie un Super Balon de Aur, pentru strălucita carieră a celui mai bun jucător din ultimii 30 de ani. S-a întâmplat în 1989, atunci când publicația împlinea trei decade și a dorit să sărbătorească acest moment. Alfredo di Stefano a fost unicul câștigător al marelui premiu, iar francezii plănuiesc să îl înmâneze cuiva și în 2029. Di Stefano câștigase două Baloane de Aur, în 1957 și 1959 și contribuise decisiv la câștigarea a 5 Cupe ale Campionilor consecutive pentru Real Madrid. În tot acest timp a marcat 308 goluri în 396 de apariții pentru galactici. Publicațiile internaționale îl văd mare favorit pe Lionel Messi pentru a fi recompensat cu acest premiu, grație unei cariere de excepție, încununată prin câștigarea finalei Campionatului Mondial din Qatar, împotriva Franței. Argentinianul deține recordul pentru cele mai multe Baloane de Aur câștigate de-a lungul carierei, cu 7 distincții. El este urmat de Cristiano Ronaldo, care are 5 Baloane de Aur.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie