Trump și May nu merg la Davos
Externe 18 ianuarie 2019, 17:40 | 1075

Președintele american, Donald Trump, a anulat participarea delegaţiei Statelor Unite la Forumul Economic de la Davos, Elveţia. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Casei Albe. Nici premierul Marii Britanii, Theresa May, nu va merge la cel mai important eveniment economic.

Potrivit Reuters, Donald Trump a anulat participarea la Forumul Economic de la Davos din cauza crizei politice prin care trece țara, apărută în contextul disputei privind ridicarea zidului de la frontiera cu Mexicul.

... se arată în comunicatul emis de Casa Albă. Și premierul britanic şi-a anulat participarea la Forumul Economic de la Davos. Theresa May a luat această decizie pentru a se concentra pe Brexit, în condiţiile în care Parlamentul de la Londra a respins acordul negociat de ea pentru ieşirea țării din Uniunea Europeană, începând cu 29 martie 2019. La Forumul anual de la Davos, liderii din întreaga lume discută despre cele mai recente evoluţii din economia globală. Evenimentul va avea loc între 21 și 25 ianuarie.

Opinia ta contează. Comentează!