Reuniune importantă în Belgia
Externe 7 iunie 2019, 15:32 | 1002

În Belgia se desfășoară astăzi o reuniune informală, la care participă șase prim-miniștri din Uniunea Europeană. Ei discută despre candidaţii pentru funcţiile de frunte din UE, printre care și cea de preşedinte al Comisiei Europene. Detalii despre acest subiect aflați din următorul grupaj de știri externe.

BELGIA Guvernul de la Bruxelles a anunțat că, la reuniunea informală, Partidul Popular European este reprezentat de premierii Croaţiei şi Letoniei, socialiştii europeni - de șefii guvernelor Spaniei şi Portugaliei, iar liberalii - de prim-ministrul belgian și omologul său olandez. Oficialii discută despre eventualele numiri în funcțiile importante ale UE și despre șansele germanului Manfred Weber, reales recent lider al grupului europarlamentar al PPE, de a deveni preşedinte al Comisiei Europene.

MAREA BRITANIE Prim-ministrul britanic, Theresa May, nu mai este, începând de astăzi, lider al Partidului Conservator, dar va rămâne în funcţia de premier până va fi ales succesorul său. Theresa May şi-a anunţat demisia din funcţie în urmă cu două săptămâni, după eșecul de a finaliza procesul de Brexit. În cursa pentru funcţia de lider al partidului de guvernământ şi automat, prim-ministru al Marii Britanii, s-au înscris 11 parlamentari conservatori.

RUSIA Ultimul lider sovietic, Mihail Gorbaciov, a fost internat într-o clinică, fără a fi făcute publice detalii despre starea acestuia sau motivul spitalizării. Potrivit presei de la Moscova, Gorbaciov, în vârstă de 88 de ani, a avut mai multe probleme de sănătate în ultimii ani și este monitorizat atent de către medici. Recent, el le-a declarat jurnaliștilor ruși că lucrează la o carte, pe care intenționează să o publice cât mai curând. Considerat una dintre figurile politice emblematice ale secolului trecut, Gorbaciov a fost liderul Uniunii Sovietice între 1985 şi 1991. 

Opinia ta contează. Comentează!