Gheorghe Petic declară că presupusa victimă ar fi fost plătită să facă declarații
Social 23 iulie 2019, 22:34 | 2321

Fostul ministru de Interne Alexandru Jizdan si fostul sef al Oficiului teritorial Ungheni al Cancelariei de Stat Petru Gherasimov sunt principalele persoane care au fabricat dosarele impotriva lui Gheorghe Petic. Declaratia ii apartine ofiterului in rezerva si presedintelui organizatiei teritoriale Ungheni a Platformei DA, fiind facuta la editia de aseara a emisiunii „Ora expertizei” de la postul nostru de televiziune. A fost prima aparitie TV a lui Gheorghe Petic dupa ce vinerea trecuta a fost eliberat, peste noua luni de detentie.

Gheorghe Petic s-a referit și la presupusa victimă din dosarul de viol, intentat împotriva sa.

În pofida celor întâmplate, Gheorghe Petic a spus că NU are de gând să se răzbune.

Alexandru Jizdan a venit cu o reacție pe pagina sa de Facebook. Fostul ministru al Afacerilor Interne a scris că acuzațiile aduse de Gheorghe Petic ar fi „vorbe goale” și l-a îndemnat să aducă probele necesare, iar Petru Gherasimov nu a fost de găsit. O intervenție în direct la emisiunea „Ora expertizei” a avut și fostul angajat al Poștei Moldovei Sergiu Cebotari, care a spus că ilegalitățile ar continua la respectiva întreprindere de stat.

Iar perchezițiile făcute la sfârșitul săptămânii trecute, într-o cauză penală deschisă de procurori pe faptul contrabandei cu diverse produse şi mărfuri, printre care anabolizante și chihlimbar, ar fi întârziate, mai susține Cebotari.

Purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Maria Vieru, a respins acuzațiile lui Sergiu Cebotari. Amintim, totodată, că cu câteva zile înaintea acestor percheziții, directorul general al Poștei Moldovei, Serghei Nastas, și-a dat demisia. Anterior, și el a negat învinuirile aduse de Cebotari. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie