Atunci, Diacov a oferit detalii cu privire la un dosar intentat în urmă cu trei ani împotriva lui, în care Vasilevici cere bani drept prejudiciu pentru declarații calomnioase.

La conferința trecută, Diacov a povestit că judecătoarea a intrat în cârdășie cu procurorul Vasile Gherasimenco, fostul său adjunct, și a dat o sentintă mai blândă unui inculpat. El s-a referit atunci și la unele dosare de rezonanță, pe care Vasilevici le-ar fi judecat cu încălcări.

Din acest motiv, Ivan Diacov a depus un denunț la Procuratura Generală, în care solicită ca fost magistrată să fie cercetată penal.

Deocamdată, nu se știe dacă denunțul lui Diacov a fost examinat de către Eduard Harunjen. Ivan Diacov susține că fosta judecătoare trebuie să fie trasă la răspundere pentru pronunţarea unor decizii contrare legii. Amintim că magistrata Lilia Vasilevici l-a condamnat pe Vitalie Ciornîi, care vindea droguri, la cinci ani de închisoare cu suspendare.

Ulterior, judecătorii de la Curtea de Apel Chişinău şi cei de la Curtea Supremă de Justiţie au decis că suspendarea executării pedepsei nu poate fi aplicată pentru persoanele care au comis o infracţiune deosebit de gravă.

Ciornîi a fost condamnat la 7 ani de puşcărie, însă acesta a dat bir cu fugiții imediat după decizia Liliei Vasilevici. Aceasta l-a judecat și pe fostul secretar al Consiliului Municipal Vladimir Șerban pentru abuz în serviciu.

Atunci, presa scria că judecătoarea ar fi de partea acuzării. Lilia Vasilevici a fost demisă din funcție în 2015, prin decizia Consiliului Superior al Magistraturii.