Ambasadorul SUA: „Republica Moldova se află la încă o răscruce de drumuri”
Politic 11 martie 2021, 15:22 | 2130

”Republica Moldova se află la încă o răscruce de drumuri, politicienii și infractorii corupți nu mai pot dicta cursul viitorului țării, iar poporul merită și cere mai mult.” Declarația a fost făcută de ambasadorul Statelor Unite la Chișinău, Dereck J. Hogan, într-un editorial publicat pe pagina reprezentanței diplomatice.

Aleșii Republicii Moldova trebuie să respecte voința poporului, iar ”curajul și angajamentul față de principiile democratice vor depăși actuala criză politică”, accentuează ambasadorul american.

EDITORIALUL AMBASADORULUI SUA: "Republica Moldova se află într-o altă criză politică, una care împiedică eforturile de abordare eficientă a efectelor devastatoare ale pandemiei globale crizei economice. Însă Republica Moldova nu este singura. Pe durata mandatului meu aici, am văzut ce poate realiza determinarea și spiritul poporului Republicii Moldova. Acum aproape doi ani, cetățenii Moldovei și-au scăpat țara de un temut oligarh. Republica Moldova se află la încă o răscruce de drumuri. Politicienii și infractorii corupți nu mai pot dicta cursul viitorului țării. Poporul Republicii Moldova merită și cere mai mult."

Dereck J. Hogan a mai scris că Statele Unite vor continua să fie alături de poporul Republicii Moldova în efortul lui de a construi un viitor mai liber și mai prosper. De notat că ieri ambasadorul american s-a întâlnit cu șeful PSRM, Igor Dodon, după ce a avut întâlniri similare și cu alți lideri politici și demnitari de stat. Într-o postare pe Facebook, Igor Dodon a scris că a discutat cu Dereck J. Hogan ”diverse chestiuni cu privire la dezvoltarea relațiilor bilaterale, dar, în special, despre situația politică internă din Republica Moldova”. Ambasada Statelor Unite nu a publicat vreun comunicat despre această întâlnire.

Opinia ta contează. Comentează!