Validarea mandatului, amânată
Politic 15 iunie 2018, 19:44 | 12554

Validarea mandatului de primar al lui Andrei Năstase a fost amânată. Instanța invocă două sesizări ale unui concurent electoral și lipsa unor acte privind rezultatele alegerilor din primul tur. Avocatul lui Năstase, Dumitru Pavel, spune că amânarea este nejustificată, iar simplii cetățeni ai orașului se arată indignați de tergiversarea procesului.

Ședința de judecată a început la ora 10.30. Decizia urma să fie pronunțată de către judecătorul Valentin Lastavețchi, dar acesta a declarat că procedura va fi reluată luni, 18 iunie, la ora 9.00.

Avocatul lui Andrei Năstase afirmă că amânarea este nejustificată, deoarece instanța a avut timp suficient la dispoziție pentru a aduce toate actele necesare de la Judecătoria Chișinău cu sediul în sectorul Botanica.

Secretarul Consiliului de Circumscripţie Chișinău, Vitalie Miron, spune că instanța ar trebui să țină cont și de soluția Curții Supreme.

În acest context, avocatul Dumitru Pavel spune că sesizările socialiștilor nu pot influența validarea mandatului și constatarea legalității alegerilor din 3 iunie.

”Este o debandadă”, a reacționat primarul ales al Chișinăului. Înainte de începerea ședinței, Andrei Năstase a fost întrebat ce crede despre tărăgănarea validării mandatului său. Năstase a răspuns că puterea va tergiversa, probabil, la maximum acest proces.

Aflând decizia Judecătoria Chișinău privind amânarea ședinței, Andrei Năstase a făcut o declarație și la Viena, unde s-a deplasat pentru un șir de întrevederi cu autoritățile acestui oraș.

Slusari consideră că socialiștii se contrazic în acțiuni. Pe de o parte, Ion Ceban spune că recunoaște rezultatele alegerilor și îl așteaptă pe Andrei Năstase la Primărie în fiecare zi la ora opt, iar pe de altă parte juriștii socialiștilor depun contestații în instanțe.

În urma turului doi al alegerilor, care a avut loc în urmă cu 12 zile, Andrei Năstase a câștigat scrutinul cu un scor de 52,57 din sufragii față de contracandidatul său, socialistul Ion Ceban, care a obținut 47,43 la sută.

Opinia ta contează. Comentează!