Jurnalul orei 15, 16 Ianuarie
Jurnalul orei 15:00 16 ianuarie 2024, 16:07 | 653

Prezentat de Călin Jucovschi

Dimineața acestei zile a fost marcată de probleme. În doar două ore, în orașul Chișinău au fost înregistrate 40 de accidente rutiere, din cauza poleiului depus pe străzi. Aproximativ o sută de oameni au avut nevoie de ajutorul medicului traumatolog. Zeci de persoane au fost spitalizate.

Ședințele serviciilor Primăriei Chișinău sunt desfășurate în continuare în format online și nimeni nu se gândește să schimbe lucrurile. Autoritățile promiteau că situația va reveni la normal după pandemie, dar o decizie încă nu există. Jurnaliștii și experții vorbesc despre îngrădirea accesului la informații de interes public și de eschivarea municipalității de la întrebările incomode ale reporterilor. Responsabilii de la Primărie au altă explicație. Ei afirmă că formatul online e mult mai operativ, iar în ceea ce privește solicitările de informații, spun că sunt foarte transparenți.

O rundă de negocieri privind reglementarea problemei transnistrene se desfășoară astăzi la Tiraspol, în format 1+1. Discuțiile au loc între vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrean, și reprezentantul grupării separatiste, Vitali Ignatiev. Printre chestiunile abordate sunt noile prevederi ale Codului vamal, libertatea circulației și situația unor întreprinderi din stânga Nistrului. Misiunea OSCE de la Chișinău a salutat începutul discuțiilor.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie