Judecătorii, convocați pe 1 martie
Justiţie 29 decembrie 2023, 20:00 | 776

Consiliul Superior al Magistraturii a decis: Adunarea Generală a Judecătorilor va fi convocată pe 1 martie 2024. Atunci urmează a fi aleși încă doi membri ai CSM, propuși de curțile de apel și de Curtea Supremă de Justiție. Cea din urmă ședință a Adunării Generale a Judecătorilor a fost pe 28 aprilie curent.

SERGIU CARAMAN, președinte interimar CSM: "Convocarea Adunării Generale a Judecătorilor, în ultimii ani a devenit o chestiune anormală, din perspectiva că am avut convocate mai multe ședințe extraordinare și practic am și uitat când a fost ultima Adunare Generală ordinară a Judecătorilor. Sigur că asta s-a datorat mai multor circumstanțe, care în mare parte nu au depins de voința CSM sau a magistraților în general. Astăzi, însă, suntem în situația când putem convoca Adunarea Generală a Judecătorilor."

Odată cu alegerea membrului în Consiliul Superior al Magistraturii de la nivelul curții de apel va înceta mandatul Ninei Cernat.

Cea din urmă Adunare Generală a Judecătorilor s-a convocat pe 28 aprilie. Atunci au fost aleși patru membri în Consiliul Superior al Magistraturii – Vasile Șchiopu, Ioana Chironeț, Sergiu Caraman și Maria Frunze. Toți patru sunt magistrați în instanțe de fond.

Din rândul judecătorilor în CSM sunt desemnați patru magistrați din judecătoriile de fond, unul - din instanța de apel și unul - de la Curtea Supremă de Justiție. Astfel, până acum au fost aleși doar cei patru judecători, reprezentanți ai instanțelor de fond, inclusiv membrul supleant Livia Mitrofan, de la Judecătoria Chișinău, sediul Centru.

Opinia ta contează. Comentează!