Dodon cheamă Președinția la dialog cu Parlamentul și acuză opoziția de actuala situație politică
Politic 26 aprilie 2021, 19:29 | 877

După evenimentele de vineri din Parlament, șeful PSRM Igor Dodon spune că președintele Maia Sandu și partidele de opoziție se fac vinovate de actuala situație politică din țară. El spune că e nevoie de dialog și cheamă Parlamentul și Președinția să recurgă la consultări. Mai mult, liderul socialiștilor a lansat și o foaie de parcurs în cinci pași pentru rezolvarea crizei politice. Care au fost reacțiile, vedeți imediat!

Într-un mesaj pe Facebook, Igor Dodon spune că, în prezent, Moldova se confruntă cu ”o criză politică dublă - compromiterea repetată a credibilității Curții Constituționale și lipsa unui dialog între Parlament și Președinție”.

IGOR DODON, președintele PSRM: "Mai este timp și loc pentru dialog. Astfel, propun: 1. Inițierea de urgență a dialogului instituțional între Parlament și instituția prezidențială. 2. Stabilirea de comun a datei alegerilor parlamentare anticipate, imediat după ce dinamica pandemiei va înregistra o diminuare sigură."

Celelalte trei propuneri ale lui Dodon vizează adoptarea tuturor actelor necesare pentru asigurarea bunei desfășurări a alegerilor anticipate, elaborarea foii de parcurs de gestionare a situației economice, sociale și pandemice, dar și crearea unei comisii comune de reformă constituțională. Solicitată pentru o reacție, purtătoarea de cuvânt a Președinției, Sorina Ștefârșă, ne-a spus că va veni cu un comentariu mai târziu, iar reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate spun că nu au de gând să discute cu Dodon.

SERGIU LITVINENCO, deputat al PAS: "Am văzut că astăzi Dodon și socialiștii lui au propus iarăși dialog. Nu știu ce poți să mai dialoghezi cu niște uzurpatori, cu niște puciști. Pentru că asta au făcut ei - au încercat să captureze o instituție fundamentală a statului."

Comentând acuzațiile de uzupare a puterii în stat, deputatul PSRM Vasile Bolea i-a sugerat lui Litvinenco să treacă un test psihiatric, dar și testul narcologic. Ca să fie mai convingător, socialistul a spus că el deja a trecut testele respective.

VASILE BOLEA, deputat al PSRM: "Am luat cu mine răspunsul în urma trecerii testului la psiholog. Iată-l! Testul la narcolog. Iată avizul consultativ narcologic și certificatul de la psihiatru. Eu sunt OK! Dar Dumneavoastră, stimate coleg? care tot timpul strigați și peste tot vi se năzar, bandiți, hoți, criminali, uzurpatori și nu știu ce."

În replică, Sergiu Litvinenco a spus că îl va acționa în judecată pe Vasile Bolea pentru calomnie.

Opinia ta contează. Comentează!