Înșelați și duși la cerșit peste hotare
Social 17 mai 2019, 21:33 | 1084

Membrii unui grup infracțional, care găseau copii din familii sărace și îi duceau să cerșească în Ucraina, Rusia sau Belarus, au fost reținuți și riscă până la 20 de ani, pentru trafic de persoane. Potrivit procurorilor, șapte indivizi le promiteau victimelor un loc de muncă bine plătit peste hotare, dar erau obligate să cerșească. Dacă se împotriveau, erau bătute și trimise iar în stradă. O femeie a stat în robie zece ani.

Procurorii au identificat o femeie care, în anul 2003, pe când avea 16 ani, a fost recrutată de către suspecți și transportată în Ucraina. Acolo, fata a fost deposedată de acte de identitate, iar apoi - obligată să practice comerțul stradal și cerșitul. Exploatarea victimei a durat 10 ani. Femeia ar fi încercat de mai mule ori să fugă, însă de fiecare dată a fost găsită și bătută. Aceasta a scăpat, totuși, și a anunțat poliția. Până la publicarea comunicatului oficial al procurorilor, privind anihilarea grupului infracțional, victima a expediat pe adresa postului nostru de televiziune înregistrarea unei convorbiri, la telefon, cu unul dintre traficanți.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale, a fost efectuată o operațiune în comun cu ofițerii Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane al Inspectoratului Național de Investigații. Ancheta a stabilit că timp de 16 ani, traficanții, cu vârste cuprinse între 35 şi 59 de ani, au înșelat mai multe femei, pe care le transportau în Ucraina, Belarus și Rusia, unde erau obligate să cerșească în locuri publice. În acest caz a fost pornit un dosar penal, iar la domiciliul mai multor membri ai grupului infractor s-au efectuat percheziții. Acolo au fost depistate acte de identitate ale mai multor potențiale victime, documente ce confirmă transferuri bancare către suspecți, precum și mijloace bănești în numerar, în sumă totală de peste 700 de mii de lei. Cei reținuți riscă închisoarea pe un termen de până la 20 de ani.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie