SANDU: Din primele zile de independență, cetățenii au înțeles că poliția este stâlpul de bază, pe care se ține pacea
Social 19 decembrie 2022, 21:17 | 612

Poliția are un rol cheie în asigurarea ordinii publice mai ales acum, când instituțiile oficiale sunt atacate inclusiv cu mijloace hibride, pe fundalul multiplelor crize care provoacă nemulțumirea cetățenilor. Este opinia președintelui Maia Sandu, exprimată cu ocazia împlinirii a 32 de ani de la crearea, prin lege, a Poliției Naționale.

MAIA SANDU, președintele Republicii Moldova: "Trebuie să creștem încrederea societății în poliție. Cetățenii trebuie să știe că pot conta pe polițiști, să fie convinși că oamenii legii le vor apăra viața proprietatea și interesele chiar și în cele mai grele situații. Această încredere este un important element de coeziune pe care trebuie să-l cultivăm în Republica Moldova."

Potrivit Maiei Sandu, munca polițiștilor nu se va sfârși niciodată, mereu vor fi provocări și încercări, dar autoritățile au încredere că ofițerii vor respecta legea și nu vor lăsa răul să învingă.

Cuvinte de laudă la adresa subalternilor au avut șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, și ministrul de Interne, Ana Revenco.

VIOREL CERNĂUȚEANU, șeful Inspectoratului General al Poliției: "Misiunea polițiștilor este de a proteja oamenii și în același timp de a asigura un climat de siguranță și încredere, indiferent de complexitatea cazului sau a anotimpului de afară. Grație efortului depus pe parcursul anilor suntem o echipă puternică, ce a făcut față provocărilor și care a demonstrat că este mereu la datorie."

ANA REVENCO, ministrul Afacerilor Interne: "Ați reușit să vă faceți datoria și v-ați servit exemplar patria. Cu toții cunoaștem că forțele sistemului afacerilor interne au fost primele care au intervenit în soluționarea crizelor care provoacă destabilizări, pornind de la COVID-19 și până războiul hibrid."

Pe 13 septembrie 1990, Guvernul Republicii Moldova a adoptat Hotărârea nr. 321 „Cu privire la reforma organelor Ministerului Afacerilor Interne al RSS Moldovenești”, care prevedea crearea Departamentului Poliție și a secțiilor de poliție raionale. Legea cu privire la poliție a fost votată pe 18 decembrie 1990.

Opinia ta contează. Comentează!