Accesul la informație, o problemă
Social 10 decembrie 2019, 18:22 | 1929

Legea privind accesul la informație trebuie modificată. Este convingerea experților de la Centrul de Politici și Reforme, potrivit cărora, actul normativ adoptat în 2000 nu mai corespunde rigorilor internaționale. Amendamentele trebuie să răspundă clar la întrebarea cine poate solicita informație și cine este obligat să o ofere.

Experții de la Centrul de Politici și Reforme spun că în Republica Moldova, accesul la informație este deseori marcat de obstacole.

Potrivit experților, furnizorii de informații ar trebui să fie obligați să dea presei detalii despre evenimentele publice, și să nu împiedice accesul jurnaliștilor la acestea.

Experții de la Centrul de Politici și Reforme pornesc de la faptul că Legea privind accesul la informație a fost adoptată în 2000 și corespundea atunci standardelor internaționale, dar acum, nu. În 2016, Centrul pentru Jurnalism Independent a elaborat un proiect de modificare a Legii. Documentul a fost votat în prima lectură în iulie a aceluiași an, procesul fiind stopat. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie