Angajații Guvernului au fost evacuați de urgență, după ce într-un birou de la etajul doi al executivului a fost observat fum dens
Social 11 octombrie 2022, 17:29 | 384

Situație excepțională la Guvern. Toate persoanele aflate în instituție au fost evacuate de urgență, după ce într-un birou de la etajul doi al Executivului a fost observat fum dens. Totul s-a întâmplat în această după-amiază. La fața locului a fost solicitată intervenția mai multor echipaje de pompieri. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, au fost mobilizate 12 echipe de pompieri. Aproximativ 200 de persoane au fost evacuate. În urma arderii, a fost afectată tehnica de calcul, iar focul a fost lichidat cu ajutorul unui stingător și a unui furtun.

CARAMAN ALEXANDRU, șeful interimar Direcția asigurarea securității al IGSU: "Incendiul a fost lichidat în faza lui inițială de către reprezentanții IGSU, în comun cu administrația blocului. A fost utilizate stingătoare și o țeavă. Deocamdată, nu se cunoaște din ce motiv ar fi izbucnit incendiul. În prezent, Laboratorul Anti-incendiar lucrează la fața locului. Informația despre incendiu a parvenit la ora 13:29. În urma apelului, la fața locului au fost au fost direcționate subdiviziunile IGSU, dar ajunși la fața locului au stabilit că incendiul era practici lichidat."

Fumul toxic i-a ținut pe angajații guvernului o oră în fața instituției. Ei spun că au reacționat prompt și au părăsit clădirea în doar câteva minute.

ANATOLIE TOPALĂ, ministrul Educației și Cercetării: "Am ieșit pe coridor să văd care este situația, m-am asigurat că toți angajații ministerului au fost informați și că au ieșit afară. Eu am verificat toate încăperile, iar după asta am ieșit. Noi cunoaștem toate elementele anti-incendiare care trebuie respectate. Avem foarte des instruiri, toată lumea este informată. Vom vedea deja care a fost cauza. Eu personal am văzut fum."

VASILE ONICĂ, reprezentant al ministerului Educației: "Pentru noi a fost o surpriză, pentru că nu am mai avut așa ceva. Am avut doar alarmă falsă că este minată clădirea Guvernului, dar așa nu. Nu cred că este ceva important. Într-o încăpere ar fi ars niște conductoare, în rest nu pot să vă mai ofer detalii. Nici pompierii nu ne-au oferit mai multe detalii."

Inspectoratului General pentru Situații de Urgență nu a raportat victime. Cauza și circumstanțele producerii incendiului urmează a fi stabilite ulterior.

Opinia ta contează. Comentează!