Meniul de revelion în Ucraina, altfel
Externe 30 decembrie 2022, 19:57 | 462

În Ucraina, gradul de patriotism crește constant, de când a început războiul. Multe restaurante din Kiev renunță la preparate, pe care le-au avut vreme îndelungată în meniu: șuba, o salată de hering marinat și legume rădăcinoase, și olivier, o salată de cartofi, considerate mâncăruri rusești clasice, scrie AFP.

Șuba și Olivier-ul au fost mult timp preferatele din meniul acestui restaurant din Kiev.

TETYANA MYTROFANOVA, proprietara unui restaurant din Kiev: "Este primul an, în care am renunțat la salatele Olivier și Șuba. Dacă cineva din oaspeți le va dori, noi vom găti, însă noi vrem să preparăm alte feluri de mâncare, care sunt caracteristice pentru Kiev."

În Kiev, în intervalul 23:00 - 05:00 dimineața este stare de asediu și oamenii nu pot ieși.

TETYANA MYTROFANOVA, proprietara unui restaurant din Kiev: "De obicei, lumea vine la Revelion între 22:00 și 23:00. Starea de asediu începe la ora 23:00. Mereu am avut distracții până la trei dimineața, dar în acest an muzica va fi până la cinci dimineața, va fi socializare. Știți, anul acesta este foarte dificil și depresiv. Oamenii suferă mult și pentru ei orice oportunitate de a socializa este ca un antidepresiv."

Loviturile Rusiei au țintesc constant infrastructura energetică a Ucrainei.

NATALIA KHOMENKO, chef al restaurantului: "Aperitive reci, salate și deserturi sunt ceea ce putem servi chiar și fără de electricitate."

Opinia ta contează. Comentează!