Petic, cercetat pentru huliganism
Social 28 martie 2019, 19:26 | 1116

Ședința preliminară în noul dosar intentat ofițerului în rezervă Gheorghe Petic, care urma să aibă loc astăzi la Judecătoria Cahul, sediul Taraclia, a fost amânată. De această dată, președintele organizației teritoriale Ungheni a Platformei Demnitate și Adevăr este cercetat pentru huliganism. Procurorii au inițiat procesul în baza unor evenimente care ar fi avut loc în 2003. Petic susține că și noul dosar este unul politic, la fel ca precedentul, deschis pentru viol.

Gheorghe Petic este suspectat că, pe vremea când era ofițer al Poliției de Frontieră, ar fi folosit arma din dotare pentru a amenința cu moartea o persoană. Incidentul ar fi avut loc într-un local din satul Cairaclia, raionul Taraclia. Potrivit lui Petic, ar fi fost găsiți 16 martori care abia de mai țin minte firul evenimentelor de atunci. El mai susține că noul dosar este o făcătură.

Gheorghe Petic a adăugat că la vremea respectivă a fost demarată o anchetă de serviciu, care ar fi arătat că el a acționat în limitele legale. Totodată, ofițerul în rezervă al Poliției de Frontieră și președintele organizației teritoriale Ungheni a Platformei Demnitate și Adevăr spune că procurorii ar fi schimbat anul comiterii presupusei infracțiuni, din 2003 în 2004, pentru ca dosarul să poate fi examinat repetat.

Procurorul de caz, Timofei Osadcenco, a refuzat să comenteze acuzațiile. El a evitat să ne ofere detalii despre acest dosar și ne-a îndemnat să facem o solicitare de informații la Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

Ședința preliminară a fost amânată, deoarece nu s-a prezentat partea vătămată. În context, avocații lui Gheorghe Petic au cerut instanței citarea suplimentară a acesteia sau aducerea forțată. Totodată, apărătorii lui Petic au solicitat traducerea rechizitoriului în limba română. În noul dosar, Gheorghe Petic riscă până la șapte ani de închisoare. Solicitată pentru o reacție, consiliera ministrului Afacerilor Interne, Alina Zbancă, ne-a spus că acuzațiile la adresa lui Alexandru Jizdan nu vor fi comentate, iar Vladimir Plahotniuc nu ne-a răspuns la telefon. Amintim că Gheorghe Petic a fost condamnat recent la trei ani și șase luni de pușcărie și va trebui să plătească și o amendă de 30 de mii de lei într-un dosar în care este acuzat de viol și violare de domiciliu. Petic a respins învinuirile, declarând că este vorba despre un dosar deschis la comandă, pentru că a deconspirat o schemă de contrabandă cu țigări, în care ar fi implicați funcționari de pe ambele maluri ale Prutului.

Opinia ta contează. Comentează!