Deputatul Gaik Vartanian a fost exclus din fracțiunea BCS după ce s-a alăturat partidului condus de primarul Ion Ceban
Politic 15 decembrie 2022, 19:33 | 1090

Deputatul Gaik Vartanian a fost exclus din fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, la cererea sa, după ce s-a alăturat partidului condus de primarul capitalei, Ion Ceban. Vartanian a precizat că va activa în continuare în calitate de deputat neafiliat și va susține toate proiectele de legi care sunt - cităm - „în beneficiul țării”. Gestul său a fost criticat însă și de foștii săi colegi socialiști, și de deputații puterii. Cu toții l-au îndemnat să-și depună mandatul de parlamentar.

VASILE BOLEA, deputat BCS și GAIK VARTANIAN, deputat neafiliat: "- Stimați colegi, ieri fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor s-a întrunit într-o ședință a fracțiunii. S-a luat decizia privind excluderea deputatului Gaik Vartanian din fracțiune, ca urmare a anunțului dânsului. Vă mulțumesc. - Vă mulțumesc, domnule președinte! Într-adevăr ieri eu am depus cererea de a ieși din fracțiune și cererea a fost aprobată. Astăzi mă declar că voi activa în Parlament ca deputat independent."

DUMITRU ALAIBA, deputat PAS: "Sincer, cu tot sufletul și cu toată inima credeam că acest Parlament va fi fără transfugi, fără deputați, care vin pe listă și după aceasta sar în altă barcă. Din păcate, nu a fost să fie. Avem o rândunică. Nu știu - prima sau două?.. Sau câte acolo se mai pregătesc. Dar, domule Vratanian, cred că explicația Dumneavoastră este insuficientă. Cred că societatea trebuie să știe motivele din care ați decis această mișcare. Sunteți primul transfug. Felicitări! Felicitări domnului Ceban cu această achiziție!"

IGOR GROSU, președintele Parlamentului: "Onorabil era să depună mandatul și să vină altcineva, dar, mă rog, asta e voia boierilor. Faceți ce vreți!"

Și socialiștii au anunțat că decizia lui Gaik Vartanian de a părăsi fracțiunea nu reprezintă o surpriză pentru echipa PSRM și l-a îndemnat pe acesta să-și depună mandatul. „Noi am știut întotdeauna că el este omul apropiat lui Ion Ceban și că plecarea lui era un fapt iminent, cu precizarea că noi mereu am condamnat traseismul politic”, se arată în declarația PSRM.

Opinia ta contează. Comentează!