Trafic cu 2 tone de cocaină din America de Sud, prin intermediul unei firme din RM
Social 12 decembrie 2019, 16:44 | 2531

Traficanții de droguri au încercat să ajungă în Europa cu peste două tone de cocaină, din America de Sud, folosind teritoriul Republicii Moldova. Stupefiantele erau transportate în containere cu orez. Gruparea specializată în trafic de substanțe narcotice a fost destructurată de către polițiști moldoveni, belgieni și din Surinam. Din 37 de persoane vizate în dosar, 20 au fost reținute.

Potrivit poliției, schema criminală a fost gândită de către un individ originar din Olanda, care avea cunoscuți în Republica Moldova. El a deschis o firmă pentru importarea orezului din Suriname, o țară situată în partea de nord nord-est a Americii de Sud. În containerele cu orez era și cocaină.

Polițiștii afirmă că pentru a-i identifica pe toți membrii grupării a fost nevoie de un an. Cel care se ocupa de perfectarea actelor firmei importatoare de orez era un cetățean al Republicii Moldova, care a început să-și pună întrebări referitor la activitatea companiei atunci, când au fost importate 100 de tone de orez, deși nu exista nici depozit, nici piață de desfacere. Din 37 de persoane vizate în dosar, 20 au fost reținute.

Dacă vinovăția figuranților va fi demonstrată, ei riscă până la 15 ani de pușcărie. 

Opinia ta contează. Comentează!