Apar tot mai multe înregistrări video cu soldați ruși care se predau sau sunt luați prizonieri de forțele ucrainene
Externe 27 februarie 2022, 19:35 | 1320

În a patra zi de război, apar tot mai multe înregistrări video, în care sunt surprinși soldați ruși care se predau ramatei ucrainene. Suspuși interogatoriului, mulți dintre ei spun că nu au habar unde au ajuns. Sunt și imagini cu tancuri sau vehicule blindate ale Rusiei împotmolite în glod, iar soldații fug de pe poziții.

În spațiul publica sunt înregistrări video, în care vedem soldați ruși care s-ar fi predat forțelor ucrainene, în regiunea Harkov. Unii spun că au venit din Sevastopol, din Crimeea anexată, și că au fost trimiși de către superiori să lupte.

Într-o altă înregistrare video ar fi vorba despre interogatoriul unui alt grup de soldați ruși capturați de către militarii ucraineni.

Iar în apropiere de orașul Nicolaev, soldații ruși și-ar fi lăsat camaradul singur într-un tanc, după ce comandantul lor a fost ucis și toți au dat bir cu fugiții, scrie agenția ”Unian” din Ucraina. Soldatul ar fi fost luat prizonier după o noapte petrecută în tanc. Într-o altă înregistrare video, mai mulți localnici spun că tehnica militară rusă s-a împotmolit pe dealurile înfundate din regiunea Sumî.

Armata ucraineană a publicat un nou clip video, în care arată cum execută lovituri aeriene cu ajutorul dronelor Bayraktar. Acestea ar fi zdrobit o coloană militară rusă, care înainta prin regiunea Herson.

Opinia ta contează. Comentează!