Prințesa Märtha Louise a Norvegiei a renunțat la îndatoririle regale pentru a se dedica afacerilor din sfera medicinei alternative
Externe 9 noiembrie 2022, 20:05 | 405

Prințesa Märtha Louise a Norvegiei a renunțat la îndatoririle regale pentru a se dedica afacerilor din sfera medicinei alternative, pe care le are împreună cu logodnicul ei, un autoproclamat șaman. Durek Verrett promovează teorii nefondate și a declarat anterior că a înviat din morți. Cuplul a stârnit controverse în Norvegia.

Prințesa de 51 de ani a spus că își va păstra titlul, dar nu se va mai angaja în sarcini oficiale pentru a crea o linie de demarcație mai clară între activitățile sale de afaceri și rolul ei de membru al familiei regale.

MARTHA LOUISE prințesă a Norvegiei: "După o perioadă cu multe întrebări despre mine și rolul logodnicului meu, am decis că nu mă voi angaja în sarcini oficiale ale familiei regale. Am luat această hotărâre în urma consultărilor cu părinții mei, regele și regina, și cu membrii familiei pentru a crea pace în jurul casei regale."

Euronews scrie că logodna din iunie a prințesei Norvegiei cu Durek Verrett, care se descrie drept „șamanul din generația a șasea”, a stârnit controverse în Norvegia, având în vedere părerile sale despre sănătate. Într-o carte a sa, el a susținut că boala cancer ar reprezenta o alegere, iar pe site-ul său, el vinde un medalion despre care susține că l-ar fi ajutat să depășească Covid-19.

În Norvegia, Verrett a primit critici pe scară largă. Mulți l-au etichetat ca un escroc și un teoretician al conspirației pentru practicile sale de „medicină alternativă”.

Prințesa Märtha Louise stârnește controverse în Norvegia de zeci de ani cu implicarea ei în medicina alternativă, fiind acuzată în trecut că și-a folosit titlul regal pentru a obține câștiguri mari. Un sondaj publicat în septembrie a arătat că doar 13% dintre norvegieni au considerat că Prințesa Märtha Louise ar trebui să reprezinte familia regală în îndatoririle oficiale.

Opinia ta contează. Comentează!