Jurnalul orei 19, 22 Iunie
Jurnalul orei 19:00 22 iunie 2023, 20:34 | 712

Prezentat de Sofia Obadă

Cele mai importante titluri ale ediției:

1. Ministerul de Externe de la Chișinău a cerut exlicații de la șeful ambasadei ruse în Republica Moldova după ce numitul Moscovei în regiunea Herson, aflată sub ocupație rusă, Vladimir Saldo, a amenințat că Rusia va lovi podurile din regiunea Odesa, dar și podul de la Giugiulești.

2. Fermierii au ieșit și astăzi la proteste. Aceștia au blocat cu tractoarele un segment din bulevardul Ștefan cel Mare, între Parlament și Președinție. S-a întâmplat după discuțiile matinale cu șefa statului Maia Sandu și întrevederea de aseară cu premierul Dorin Recean. Agricultorii continuă discuțiile la Guvern și în această seară.

3. Consiliul Superior al Magistraturii nu a reușit să aleagă un candidat pentru funcția vacantă de judecător al Curții Constituționale. Niciunul dintre cei 11 concurenți nu a întrunit numărul necesar de voturi.

4. Președintele Ucrainei a transmis că Rusia ia în considerare un scenariu de atac terorist la centrala nucleară Zaporojie cu scurgeri de radiații. Lumea poate și trebuie să acționeze, a punctat Volodimir Zelenski.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie