Ședința operativă desfășurată azi la Guvern a fost prezidată de președintele Igor Dodon
Politic 15 noiembrie 2019, 21:04 | 3117

Dupa o schimbare fulger a Guvernului, noul cabinet condus de Ion Chicu urma sa se intruneasca astazi intr-o sedinta matinala, la ora opt. Serviciul de presa al Guvernului a anuntat insa, cu jumatate de ora inainte de eveniment, ca ”sedinta este anulata”, fara a oferi explicatii. Abia catre orele amiezii, pe site-ul Executivului a aparut un comunicat in care se arata ca ”prim-ministrul Ion Chicu a convocat membrii cabinetului de ministri in prima sedinta operativa”. Aceasta a fost prezidata insa de seful statului Igor Dodon. Unii experti politici spun ca actiunile lui Dodon depasesc limitele constitutionale.

Ședința Cabinetului de Miniștri s-a desfășurat în Casa Guvernului, iar cel care a stat în capul mesei a fost Igor Dodon. Premierul Chicu a stat în dreapta lui. În comunicatul Guvernului se arată că ”președintele țării le-a cerut miniștrilor să înceapă imediat să muncească și să reformeze cele mai importante domenii care vizează siguranța și calitatea vieții cetățenilor”. El le-a mai spus miniștrilor că trebuie să se concentreze mai puțin pe munca în birouri și mai mult pe cea în teritoriu. Totodată, le-a adus aminte că au de îndeplinit sarcinile din ”foaia de parcurs”, care le-a prezentat-o ieri, la ceremonia de învestire.

Igor Dodon le-a mai spus miniștrilor că nu are de gând să vină foarte des la Guvern... doar atunci când va fi nevoie de ajutorul său. Mai târziu, Igor Dodon le-a prezentat angajaților din Guvern trei noi miniștri. Este vorba despre Fadei Nagacevschi, Ministrul Justiției, Anatol Usatâi, ministrul Economiei și Infrastructurii, și Aureliu Ciocoi, Ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene. Asta după ce aseară, Igor Dodon a făcut turul altor ministere și i-a prezentat solemn pe Pavel Voicu, noul ministru al Afacerilor Interne, Sergiu Puşcuţa, viceprim-ministru și ministru al Finanţelor, și Victor Gaiciuc, ministru al Apărării. Igor Dodon i-a asigurat de faptul că atât el, cât și Parlamentul, le va acorda toată susținerea necesară. Expertul IDIS Viitorul în domeniul politic, Ion Tăbârță, spune că acțiunile lui Dodon depășesc limitele constituționale.

Ion Tăbârță mai spune că ceea ce facem acum Igor Dodon este similar acțiunilor lui Vladimir Voronin pe timpul când acesta era președinte.

Șefa Secției protocol și comunicare a Președinției, Carmena Lupei, nu a fost de găsit pentru a oferi o reacție la declarațiile lui Ion Tăbârță. 

Opinia ta contează. Comentează!