Echipament nou pentru IGSU
Social 14 martie 2023, 15:49 | 426

Inspectoratul Național pentru Situații de Urgență a primit un lot de echipament pentru gestionarea mai eficientă a fluxului de refugiați în Republica Moldova. Lotul de ajutoare a fost oferit de Organizația Internațională pentru Migrație și de Guvernul Statelor Unite ale Americii. Suma totală a donației este de 163 de mii de dolari.

Este vorba de mai multe generatoare, containere, aeroterme și un excavator nou.

MARGO CARA BAARS, coordonatorul în domeniul situațiilor de urgență din cadrul OIM: "Suntem aici ca să celebrăm transmiterea acestor obiecte, pentru a capacita IGSU în vederea răspunsului eficient la toate situațiile care apar."

ALEXANDR TATAROV, șef adjunct al IGSU: "Această donație vine în completarea serviciului de gardă, în completarea dotărilor Inspectoratului Național pentru Situații de Urgență, în vederea consolidării capacităților acestora și în vederea creșterii capacităților de creare a condițiilor adecvate pentru refugiații din Republica Moldova, din Ucraina."

LILIANA PUȘCAȘU, ofițer de presă al IGSU: "Acest lot umanitar cuprinde un excavator, generatoare electrice. Totodată avem căptușeală pentru corturi, dar și mai multe consumabile. Toate aceste bunuri urmează să ajungă în subdiviziunile Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și urmează să fie gestionate pentru criza refugiaților."

Noul echipament urmează să ajungă în mai multe subdiviziuni ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, inclusiv Ștefan Vodă și Florești.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie