Au murit înghețați în Alpi
Externe 1 mai 2018, 12:56 | 2634

Tragedie în Alpii elvețieni. Șase turiști au murit, iar alți cinci se află în stare critică la spital. Oamenii au fost surprinși de o furtună și s-au văzut nevoiți să-și petreacă noaptea în aer liber, pe munte, în zăpadă și la temperaturi extrem de scăzute.

Potrivit autorităților, victimele făceau parte din două grupuri de excursionişti, format din 14 schiori italieni, germani și francezi. Toți efectuau un traseu montan și urmau să ajungă la o cabană, situată la o altitudine de peste trei mii de metri. În acel moment au fost surprinși de o furtună. Prin urmare, au fost nevoiți să-și petreacă noaptea în aer liber, în condiții extreme.

Alerta a fost dată de un paznic de la cabana cu pricina, un refugiu la care schiorii ar fi trebuit să ajungă. Şapte elicoptere cu mai mulţi medici şi salvamontişti la bord i-au găsit pe excursionişti, dintre care unii se aflau în stare de hipotermie. Toți au fost transportați în mai multe spitale din regiune, însă pentru unii a fost prea târziu. Potrivit presei, cel puțin 25 de oameni și-au pierdut viețile în Alpii elvețieni, de la începutul acestui an, decese cauzate de avalanşe sau de vremea nefavorabilă.

Opinia ta contează. Comentează!