Săptămâna trecută, oamenii au aflat de la taxatori că troleibuzele de pe linia 33 nu vor mai circula, deoarece acestea vor ajunge la Ialoveni. Joi, 7 februarie, localnicii de pe strada Petricani au aflat că urmează să meargă cu autobuzul și să plătească mai mult. În speranța că vor fala mai multe, din prima sursă, au venit la Primărie, să discute cu autoritățile.

Oamenii spun ca noile autobuze, care sunt de fapt vechi, nu circula conform orarului. Mai dureros este însă că pentru o călătorie trebuie să scoată trei lei, în loc de doi, cât plăteau anterior.

Oamenii au aflat că toate aceste schimbări s-au făcut pentru onorarea unei promisiuni făcute de către Monica Babuc, un candidat al PD pentru viitorul parlament.

Monica Babuc nu ne-a răspuns la apelurile repetate, pentru a comenta situația. Ieșind luni în fața manifestanților, primarul interimar Ruslan Codreanu le-a spus că va face tot posibilul ca itinerarul autobuzelor să fie schimbat ca aceștia să poată ajunge până în centrul orașului. Cât despre schimbarea troleibuzelor, această modificare ține de Consiliul municipal Chișinău.

Precizăm că până vineri, 8 februarie, în nici unul dintre comunicatele emise de primărie nu s-a vorbit despre faptul că troleibuzele de pe linia 33 vor fi mutate pe linia 36, spre Ialoveni. Un comunicat a apărut abia sâmbătă, 9 februarie.