Mai multe persoane din Hâncești au rămas fără bani pe carduri după ce au încercat să cumpere lemne de foc
Social 13 decembrie 2022, 19:45 | 487

Doi bărbați din Criuleni și Strășeni au fost condamnați la ani grei de închisoare, după ce au furat... tablouri în Italia. Urmează detalii și alte știri pe scurt.

Un bărbat de 25 de ani din Chișinău a fost reținut de polițiști, fiind suspectat de comercializarea drogurilor. Bănuitul a fost documentat timp de o lună, timp în care au fost făcute achiziții de control. În cadrul perchezițiilor corporale, dar și în locuința individului, ofițerii au găsit pachețele de tip zip-lock, aproximativ 1,5 kilograme de de substanță de tip mefedronă, 750 de grame de marijuana, cântare de mici dimensiuni, carduri bancare, un carnet cu veniturile obținute și un telefon mobil. Substanțele narcotice erau distribuite prin aplicația Telegram. Din comercializarea cu droguri, făptașul ar fi obținut un profit de peste un milion 500 de mii de lei. Acum, bărbatul riscă până la 15 ani de pușcărie.

Iar polițiștii din Hâncești îi atenționează pe cetățeni despre multiple cazuri de înșelăciune la cumpărarea lemnului de foc. Prin intermediul anunțurilor, escrocii solicită numărul cardului, codul de securitate și parolele unice expediate prin SMS la numărul de telefon mobil al deținătorului de card. În plasa escrocilor au căzut mai multe persoane din Hâncești, care au rămas fără bani. Dacă vor fi identificați, făptașii vor fi cercetat penal pentru escrocherie, dobândire ilicită a bunurilor altei persoane prin înșelăciune sau abuz de încredere. Astfel de infracțiune se pedepsește cu trei ani de detenție.

Un șofer în stare de ebrietate s-a izbit într-o mașină parcată la Bălți, apoi a încercat să fugă. Cazul a avut loc în seara de 12 decembrie, pe strada Kiev. Impactul a fost surprins de camerele de supraveghere. Conducătorul vehiculului ar fi scăpat, dar în apropiere se afla un echipaj de poliție. Inspectorii de patrulare au constatat că la volan se afla un bărbat de 44 de ani, care era sub influența băuturilor alcoolice. În rezultatul testării cu aparatul Drager, s-a stabilit o concentrație de alcool în aerul expirat de 1,44 mg/l. Bărbatul a fost înlăturat imediat de la volan, iar automobilul a fost ridicat și transportat la parcarea specială. Alte circumstanțe se stabilesc.

Doi bărbați originari din raioanele Criuleni și Strășeni au fost condamnați la ani grei de închisoare, după ce au furat tablouri în valoare de 17 milioane de euro dintr-un muzeu din Italia. Moldovenii erau membri ai unui grup infracțional format din cetățeni ai mai multor țări, care au comis atacul tâlhăresc în Muzeul Castelvecchio din orașul Verona. Indivizii au folosit arma și au reușit să scoată din muzeu valoroasa operă de artă. Potrivit ofițerilor de investigație, făptașii s-au pregătit serios de spargere: au urmărit împrejurimile și au făcut poze, pentru ca să știe cum să acționeze. Doi dintre ei, de 36 și 38 de ani, au fost judecați în Republica Moldova și s-au ales cu 12 și 13 ani de pușcărie. Tablourile furate au fost descoperite ulterior în Ucraina și au fost restituite muzeului din Verona.

Opinia ta contează. Comentează!