O casă a luat foc din cauza unei petarde
Social 3 ianuarie 2023, 19:41 | 392

Acoperișul unei case din satul Zagarancea, raionul Ungheni, a luat foc, după ce un copil de zece ani a lansat o petardă. La fața locului au venit două echipe de salvatori și pompieri, care au lichidat incendiul.

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au stabilit că focul s-a răspândit de la acoperișul construcției auxiliare către acoperișul casei. Pompierii au reușit lichidarea incendiului, fără ca flăcările să nimicească bunurile din interior.

În urma arderii a fost afectat acoperișul construcției auxiliare, dar și aproximativ 10 metri pătrați din acoperișul casei. În urma incendiului nimeni nu a avut de suferit. Primele cercetări au stabilit că focul a izbucnit după ce o petardă a fost lansată de un minor, care în cele din urmă a aprins acoperișul anexei. În acest context, IGSU îndemnă oamenii să respecte bazele securității vieții și să evite lansarea focurilor de artificii, în special în preajma spațiilor de locuit pentru a nu produce incendii. O atenție sporită trebuie acordată minorilor. În caz de situații de risc oamenii sunt îndemnați să apeleze numărul unic 112.

Opinia ta contează. Comentează!