Comisarul european Johannes Hahn a mai spus că susţine necestitatea reformelor în domeniul libertății presei, independenţei sistemului judiciar şi luptei împotriva corupţiei, iar Uniunea Europeană este gata să ofere sprijinul necesar în acest sens.

Jurnaliştii l-au întrebat pe comisarul Hahn când ar putea fi reluată asistenţa macrofinanciară europeană.

Johannes Hahn a mai declarat că, începând cu anul viitor, Uniunea Europeană ar putea să ofere Republicii Moldova un sprijin financiar semnificativ mai mare. În cadrul conferinţei de presă, comisarul european a fost rugat să se refere și la perspectiva de aderare a Republicii Moldova la spațiul comunitar, în condițiile schimbării puterii de la Chișinău. Oficialul european a remarcat că ţara noastră are un Acord de Asociere cu UE, ale cărui oportunități nu sunt valorificate pe deplin. ”Vrem să vedem cum putem să îmbunătățim condițiile actuale de trai în Moldova, după care vom vedea care ar putea fi pașii următori”, a adăugat Johannes Hahn. La rândul său, ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, a spus că a avut o discuţie productivă cu oficialul european.

Andrei Năstase a mai declarat că s-a vorbit şi despre necesitatea reformării Ministerului de Interne şi întăririi acestuia ca şi garant al securităţii şi siguranţei naţionale.